• SQ2
  SQ2
  Hinta: alkaen 58 902,51 EUR

  Polttoaineen kulutus, yhdistetty: 8,6–8,5 l/100km

  CO2-päästöt, yhdistetty: 196–192 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Hinta: alkaen 84 700,10 EUR

  Polttoaineen kulutus, yhdistetty: Bensiini: 3,9–3,2 l/100km | Sähkö: 25,2–23,9 kWh/100 km

  CO2-päästöt, yhdistetty: 87–72 g/km

Atleetin DNA > Audi Finland

Audi Magazine 01-19

 • audiMagazineHero_desktop_a1.jpg
audiMagazineHero_desktop_a1.jpg

Atleetin DNA

Uusi Audi A1 Sportback on tyylikäs kumppani urbaaniin elämäntapaan. Heti ensisilmäyksellä se muistuttaa Audin ystäviä unohtumattomasta rallimaailman ikonista.

Teksti ja kuvat: Audi

Jotkut saattavat pitää kolmea aukkoa uuden Audi A1 Sportbackin konepellin ja etusäleikön välissä vain sporttisena koristeena. Aukkojen taustalla piilee kuitenkin tie autourheilun historiaan. Niiden avulla A1:n suunnittelijat vievät autoa katsovan ajatukset vuoteen 1984 ja legendaariseen Audi Sport quattroon.

 • CMS-image_734x412_A1-1.jpg

  Itse asiassa koko A1:n korimuotoilu tekee kunniaa quattron kunniakkaille saavutuksille rallipoluilla. Pitkä akseliväli sekä lyhyet etu- ja takaylitykset antavat uudelle A1:lle atleettisen ja maskuliinisen ulkomuodon. Keulailmettä hallitsevat aiempaa alemmas sijoitettu Singleframe-etusäleikkö sekä kookkaat, viistot ilmanottoaukot.

Raikas ja tyylikäs

Uusi Audi A1 Sportback henkii urheilullisuutta myös sivuprofiilillaan. Korin linjat luovat kiilamaisen vaikutelman, joka saa A1:n näyttämään kuin loikkaan kyyristyneeltä huippu-urheilijalta. Valitsemalla S line -ulkonäköpaketin auton hankkivat voivat korostaa uutuuden sporttista luonnetta vieläkin voimakkaammin.

Ralliperimän lisäksi auton sulavat linjat viittaavat toiseenkin sykähdyttävään lajiin: päiväajovalot ja autoon saatavana olevat LED-ajovalot heijastelevat kantosiipeä muistuttavilla muodoillaan purjehduksen maailmaa. Myös valokuviota ohjaavat levyt umpioiden sisällä vievät ajatukset vesiurheilun pariin.

Raikasta ja tyylikästä korivärien valikoimaa voi uutuudessa muokata monipuolisesti huomiovärien käytöllä. Katon, sivupeilien kotelot, etuilmanohjainten reunat ja kylkien kynnyslistat saa halutessaan maalattuna eri värillä kuin muu osa koria. Uuden A1 Sportbackin ostaja voi siis personoida autonsa ulkonäköä monin tavoin.

 • CMS-image_734x412_A1-3.jpg

  Auton varusteet on ensi kertaa koottu moduuleiksi, mikä tarjoaa erittäin laajan valikoiman vaihtoehtoja. Ostajat voivat yhdistellä sisä- ja ulkopuolen lisävarustemoduuleja mielensä mukaan. A1 Sportback on saatavana kolmella varustelutasolla, jotka ovat basic, advanced ja S line. Väri- ja materiaalivaihtoehdot vaihtelevat varustelutason mukaan.

 • CMS-image_734x412_A1-2.jpg

  Korin sporttinen muotokieli sulautuu saumattomasti sisätiloihin. Kaikki painikkeet ja kytkimet sekä MMI-kosketusnäyttö on suunniteltu erityisesti kuljettajaa ajatellen. Selkeä ja helppolukuinen 10,25-tuumainen korkearesoluutionäyttö sekä monitoimiohjauspyörä kuuluvat uuden A1 Sportbackin vakiovarusteisiin. Autoon voi myös valita huippumodernin Audi virtual cockpit -digitaalimittariston.

Muotoilun ja toimintojen kokonaisuus tuo mieleen lentokoneen ohjaamon ja ulottaa auton ulkokuoren teknisen rallihenkisyyden myös sisätiloihin. Varustelista sisältää myös ambient-sisävalopaketin, jonka valikoimassa on peräti 30 väriä.

Audio- ja viihdejärjestelmä sisältää monia Audin isommista malleista tuttuja ominaisuuksia. Huippuversio MMI Navigation plus sisältää ääniohjauksen ja 10,1-tuumaisen kosketusnäytön, jonka kautta autossa olijoiden käytössä on laaja palveluvalikoima. Kuljettaja voi hyödyntää nopeat pilvipalvelut käyttöön valjastavaa hybridireittiopastusta, joka huomioi jatkuvasti muuttuvan liikennetilanteen koko reitin varrella. Järjestelmä yhdistää auton paikkatiedon ja verkosta saatavan datan säätäen reittiä reaaliaikaisesti.

Navigoinnin tueksi useista kaupunkikeskustoista on jopa saatavana tarkka 3D-mallinnus yksittäisine rakennuksineen.

Lisää pituutta ja tilaa

Kuljettajakeskeisestä suunnittelusta huolimatta uuden Audi A1 Sportbackin matkustamossa ei tule pulaa tilasta. Auto on saanut 56 mm lisää pituutta, ja se on nyt 4,03 metriä pitkä. Leveys on pysynyt lähes entisellään ja on 1,74 metriä. Korkeutta A1:llä on 1,41 metriä (antennin kanssa 1,43 metriä).

Uutuus on huomattavasti edeltäjäänsä avarampi, ja sekä kuljettajalla että etu- ja takamatkustajilla on käytössään aiempaa enemmän jalkatilaa. Tavaratila on kasvanut 65 litralla ja on nyt perusasennossa kooltaan 355 litraa. Takaistuimet alas taitettuna tavaratila kasvaa 1 090 litraan. Tavaratilan lastauskynnys on vain 67 cm, joten tavaroiden lastaaminen autoon ja sieltä pois sujuu vaivattomasti.

Uutuuden laaja moottorivalikoima tekee ajamisesta helppoa, olipa ohjelmassa sitten pyörimistä keskustan ahtailla kaduilla tai matka maaseudulle kumpuilevien maanteiden kautta. Uutuusmallin kaikki moottorit ovat bensiinikäyttöisiä, turboahdettuja ja polttoaineen suorasuihkutuksella varustettuja. Tehovalikoima on 70 kW (95 hv) – 147 kW (200 hv). Vaihteistoksi on saatavilla manuaalivaihteisto tai S tronic -automaattivaihteisto. Poikkeuksena on 147 kW:n huippuversio, joka on aina varustettu S tronic -vaihteistolla.

Perusjousituksen vaihtoehtona A1 Sportbackiin voi valita urheilullisen sport-jousituksen. Saatavilla on myös lisävarustepaketteja, jotka terävöittävät uutuuden ajokäytöstä ja ulkonäköä entisestään. Esimerkiksi Performance-paketti sisältää muun muassa punaiset jarrusatulat sekä säädettävän iskunvaimennuksen. Nämä paketit antavat viimeisen silauksen Audin kompaktille uutuudelle, joka tekee kunniaa rallin kultaisille vuosille.

Siirry lehden edelliseen tai seuraavaan artikkeliin:

 • CMS-image_734x412_ade.jpg
  Nautinto edellä

  Audi Driving Experience -talviajokoulu päästää hevosvoimat valloilleen turvallisesti ja valvotuissa olosuhteissa.

  Lue lisää
 • CMS-image_734x412_etrongt.jpg
  Audi e-tron GT

  Uusi täyssähköinen GT-malli seuraa e-tronin ja e-tron Sportbackin jalanjäljissä.

  Lue lisää