The Piltz Golf Show > Audi Finland

The Piltz Golf Show

  • SoG2018_header_Piltz.jpg
SoG2018_header_Piltz.jpg

The Piltz Golf Show

Loppuvuodesta 2017 kävimme Mika Piltzin kanssa keskustelua uusista videotuotannoista. Olemme tuottaneet kaksi ”Piltzin Parhaat” kokonaisuutta aiemmin ja näiden saamasta valtavasta suosiosta intoutuneena tuntui uusien videoiden tekeminen perustellulta.

Opetusvideoille on kysyntää, sen todistaa yli 200.000 katselukertaa saaneet Piltzin Parhaat -videot. Tällä kertaa syntyi kuitenkin ajatus tehdä jotain erilaista. Halusimme yhdistää amerikkalaistyylisen keskusteluohjelman, opettamisen ja juuri tällä hetkellä – täysin syystä! – kovassa huudossa olevan mailojen fittauksen yhdeksi ”golf showksi”. Syntyi videokonsepti nimeltä ”The Piltz Golf Show”.

Behind the Scenes

Halusimme mukaan golfaavia julkkiksia kertomaan omasta suhteestaan lajiin, saada selville mikä saa heidät golfkentälle, mitä golf heille antaa. Kuvaukset tehtiin toukokuun puolivälissä Otavamedian studioon rakennetussa omasta mielestämme tyylikkäässä studiossa.
piltz_1.jpg

Golf Coatin pojat rakentamassa lyöntihäkkiä.

Ohjelman käsikirjoitus laadittiin Mikan toiveiden mukaisesti varsin joustavaksi ja spontaaniksi ja se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Jutustelu, opetus ja fittaaminen vieraiden kanssa sujuu hauskassa ja rennossa ilmapiirissä.

Jos Mika on kuin kotonaan opetustilanteessa, näin ei ole silloin, kun hänen pitäisi sanoa jotain ennalta sovittua kameralle. Jaksojen vieraiden sisään spiikkauksia otettiin uudelleen pääasiassa monta kertaa, kun vuorosanat eivät soljuneet Mikalta yhtä vapautuneesti kuin svingi rautavitosella. Tämän saattaa tarkkaavainen katsoja huomatakin.
piltz_2.jpg

Mika valmistautuu.

Vierasjoukkio oli komea ja kaunis ja fiksu ja pääosin myös hyviä tai lupaavia golfareitakin. Materiaalia syntyi kymmeniä tunteja ja jaksojen lyhentämisessä olikin editoinnilla työtä. Oli erittäin mielenkiintoista seurata vieraiden suhtautumista golfiin ja erityisesti omaan svingiin. Joukossa oli hyvin analyyttisia henkilöitä, kuten esimerkiksi Mikki Kauste, jolle yksi golfin isoista jutuista on fiilistely ja oman svingin jatkuva analysointi ja kehittäminen. Toisilla temperamentti oli kova ja se näkyi muun muassa ärräpäinä, joita sitten editissä poisteltiin. Mikaela Wulff otti tällä osastolla ykkössijan kirkkaasti. Wulff oli lähellä myös tuhota kuvauskalustoa parilla lyönnillään, mutta niistäkin selvittiin säikähdyksellä.
piltz_4.jpg

Ihana ja eloisa Mikaela Wulff aiheutti pientä tuhoa studiolle.

Golfin monipuolisuus ja sitä kautta valtava viehätys nousi lähes jokaisen vieraan osalla esiin. Toisille golf tarjoaa itsensä haastamista, osalle liikunta ulkona kauniissa ympäristössä ja joillekin parasta vapaa-aikaa vaikkapa perheen tai kavereiden seurassa. Jokaisella oli oma hieno tarinansa, miksi golf vetoaa heihin. Ehkäpä näyttelijätär Sari Siikander puki lajin tenhon kaikkein kauneimmin sanoiksi.

Hauskoja hetkiä koettiin jatkuvasti ja osa niistä varmasti päätyy ”bloopers” -koosteeseen. Wulffin lisäksi studiota lyönneillään koetteli pari muutakin vierasta, nauruun repeämisiä tapahtui jatkuvasti ja keskeytyipä Mikko Ilosen haastattelu kakkahätään (Mikon pojan, ei Mikon. Toim.huom.). Vakaviakin puhuttiin muun muassa Suomen golfin tilasta ja paljon viisaita sanoja lausuttiin monen vieraan suusta.
piltz_5.jpg

Mikko Ilosen bägin sisältö kiinnosti Mikoja Piltz ja Saastamoinen.

Mikan silmä golfsvingin osalta on huikea ja kaikkien vieraiden – pois lukien Esa Tikkanen, jonka suoritukset olivat täydellisiä – osalta löytyi selkeitä kehityskohteita ja tuloksia saatiin Trackmanin ruudulle aikaiseksi heti. Golf Centerin Toni Salakarin johdolla haettiin myös sopivampia mailoja vieraille ja huikeita parannuksia lyönteihin saatiin välineilläkin aikaan. Siinä oikeastaan The Piltz Golf Shown isoin oppi: jos haluat nauttia golfista enemmän, kannattaa panostaa svingin opetteluun ja varmistua siitä, että pelaa itselleen sopivilla mailoilla. Molempien asioiden vaikutukset ovat merkittäviä.

Mukavia hetkiä The Piltz Golf Shown parissa!
  • piltz_logo.jpg

Uudet jaksot julkaistaan kaksi kertaa viikossa.

14.08.2018 17_Sami_Hedberg_Piltz.jpg

Sami Hedberg oppii backsvingin

06.08.2018 16_Fittaus_Toni_Salakari_2.jpg

Mailafittaus – mistä on kyse?

02.08.2018 15_Esa_Tikkanen_Piltz.jpg

Tiki Tikkanen ja golfia presidenttien kanssa

30.7.2018 14_Minea_Blomqvist_Piltz.jpg

Minni Blomqvist-Kakko haaveilee valmentavansa junioreita tulevaisuudessa

26.07.2018 13_Marcus_Sandell_Piltz_2.jpg

Marcus Sandell ja puttauksen salat

23.07.2018 12_Jukka_Jalonen_Piltz.jpg

Jukka Jalosen svingi saa vauhtia Piltzin käsittelyssä

19.07.2018 11_Hanna_Hartikainen_Piltz_2.jpg

Hanna Hartikainen ja pitkän tähtäimen suunnitelma

16.07.2018 10_Mikko_Ahti_Piltz_2.jpg

Tanssija Mikko Ahtia kiehtoo svingin haastavuus

12.07.2018 9_Sari_Siikander_Piltz.jpg

Näyttelijä Sari Siikander hurahti golfiin

09.07.2018 8_Sami_Lepisto_Piltz.jpg

Sami Lepistö on viihtynyt golfkentällä junnusta asti

05.07.2018 7_Juha_Valvio_Piltz.jpg

Juha Valvio ja kymmenen vuoden kehitysprojekti

02.07.2018 6_Pirjo_Nuotio_Piltz_2.jpg

Pirjo Nuotio Piltzin chippikoulussa

28.06.2018 5_Mikki_Kauste_Piltz_2.jpg

Egotripin Mikki Kauste taitaa myös golfin

25.06.2018 4_Valtteri_Filppula_Piltz.jpg

Miten lähtee NHL-stara Valtteri Filppulan draivi?

21.06.2018 3_Mikko_Ilonen_Piltz_2.jpg

Mitä löytyy Mikko Ilosen bägistä?

18.06.2018 mikaela_wulff_piltz_.jpg

Miten sujuu olympiapurjehtija Mikaela Wulffilta golf?

14.06.2018 mika_poutala_piltz_24.jpg

Mika Poutala draivaa Piltzin hiljaiseksi