Auton tuonti ulkomailta > Audi Finland
Käytetyn Audin tuonti ulkomailta

Käytetyn Audin tuonti ulkomailta

Oletko juuri tuonut tai suunnittelemassa käytetyn Audin hankkimista ulkomailta?

Audi pitää huolta asiakkaistaan maailmanlaajuisesti, ja haluamme tarjota sinulle auton kuntotarkastuksen täysin veloituksetta kun autosi on saapunut Suomeen.

Kuntotarkastuksessa varmistamme, että autosi soveltuu kaikilta osin Suomen olosuhteisiin. Tarkastamme mm. autosi kunnon ja talvivarustelun, autoosi kohdistuvat laadunparannuskampanjat sekä huoltohistorian ajantasaisuuden.

Miksi tuontiautotarkastus?

Miksi tuontiautotarkastus?

28-osaisessa virallisen Audi-huollon suorittamassa kuntotarkastuksessa varmistetaan ulkomailta käytettynä tuodun auton soveltuvuus Suomen olosuhteisiin.

Käymme läpi autosi huoltohistorian ajantasaisuuden. Varmistamme myös että autosi ohjelmistot ovat ajantasalla sekä tarkistamme autoosi kohdistuvat laadunparannuskampanjat.

Tarkastettavia asioita ovat mm. alustan kunto, jäähdytysnesteen pakkaskestävyys sekä jarrunesteen kunto. Tarkistamme myös mikäli autoosi on tarpeen tehdä muutoksia sen saattamiseksi Suomeen uutena tuotuja vastaavaksi.

Teemme ehdotuksen mahdollisista lisävarustelutarpeista esim. moottorinlämmittimen asennus. Tarkistamme myös auton mukana tulleet renkaat. Voit varata kuntotarkastuksen huollon verkkovarauspalvelustamme.

Varaa tuontiautotarkastus
Vinkkejä auton ulkomailta tuontiin.

Vinkkejä auton ulkomailta tuontiin.

  • Myyjän virhevastuu eri EU-maissa on hyvinkin erilainen, kuluttajien välisessä kaupassa virhevastuuta ei tyypillisesti ole ollenkaan. Suositeltavaa onkin hankkia auto viralliselta Audi-jälleenmyyjältä, jolloin voit myös helpommin varmistua auton huoltohistoriasta. Myyjäliikkeen mahdollisesti myöntämä lisätakuu ei välttämättä ole voimassa Suomessa. Varmista asia autoa ostaessasi.
  • Eri EU-maissa autojen rekisteröinti- ja vakuutuskäytännöt saattavat poiketa toisistaan. Varmista että saat autosi mukana tarvittavat auton omistussuhteen ilmoittavat paperit. Käytettynä maahantuotavalle autolle kannattaa ottaa suomalainen liikenne- ja kaskovakuutus jo ostohetkellä.
  • Auton historia kannattaa pyrkiä selvittämään paitsi tehtyjen huoltojen ja korjausten myös esim. aiempien omistajien ja kolarihistorian osalta. Autojen perus- ja lisävarustelu poikkeaa maakohtaisesti, esim. muuten hyvin varustellusta tuontiautosta saattaa puuttua penkinlämmittimet tai akku olla huomattavasti pienempi kuin Pohjoismaiden markkinoille valmistetuissa autoissa.
  • Keski-Eurooppalaiset talvirenkaat eivät sovellu Suomen talviolosuhteisiin, eikä Keski-Euroopassa myydyissä autoissa tyypillisesti ole lisälämmittimiä. Autoa tuodessa kannattaakin varata rahaa myös auton talvivarusteluun.
  • Sujuvuuden varmistamiseksi kannattaa tarkistaa että auto on alunperin myyty ja tyyppihyväksytty EU- tai ETA-alueelle. Autossa ei todennäköisesti ole myöskään suomenkielistä ohjekirjaa, voit hankkia sellaisen Audi-jälleenmyyjältä.

Kaikki auton verotukseen liittyvät tiedot saat verottajalta.

Vero.fi - auton tuominen ulkomailta