Diesel > Käyttövoimavaihtoehdot > Audi Finland
Bensiini

Diesel

Edullisia kilometrejä ja alhaisia CO2-päästöjä

Uusien dieselmoottorien päästöt ja kulutuslukemat ovat alhaiset. Dieselin vääntö tuo voimaa ja ajomukavuutta. Bensiiniversiota korkeampi käyttövoimavero nostaa hieman vuosittaisia kustannuksia, mutta toisaalta dieselin litrahinta on bensiiniä alhaisempi.

Harvempi tulee ajatelleeksi, että dieseltekniikka on kehittynyt viime aikoina valtavasti. Yksi esimerkki tuoreista edistysaskeleista on SCR- eli Selective Catalytic Reduction -järjestelmä, joka vähentää dieselmoottorin päästöjä muuntamalla pakokaasujen sisältämiä typenoksideja typeksi ja vedeksi.

Dieselmoottori kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin vastaava bensiinimoottori. Näin sen hiilidioksipäästötkin ovat pienemmät. Siitä taas seuraa, että hiilidioksipäästöihin perustuva autovero on vähän kuluttavassa dieselautossa kevyempi kuin enemmän kuluttavassa bensiiniautossa.

Käyttämällä dieselmoottorissa uusiutuvaa dieseliä, kuten Neste MY, voi autoilun hiilijalanjälkeä pienentää huomattavasti. Neste MY -uusiutuva diesel maksaa valmistajansa mukaan sadalla kilometrillä vain noin euron enemmän tavalliseen dieseliin verrattuna.
content_diesel-3.jpg
Dieselin vuotuinen ajoneuvovero on ­korkeampi kuin bensiinimallissa siksi, että se koostuu sekä ­perusverosta että käyttövoimaverosta. Käyttövoimavero määrätään kaikille niille ajoneuvoille, joita käytetään muulla voimalla tai polttoaineella kuin moottoribensiinillä (lisätietoja: trafi.fi).

Diesel on oiva käyttövoima kaikkiin niihin isomman kokoluokan autoihin, joilla ajetaan paljon ja eritoten maantienopeuksilla. Mitä enemmän dieselillä ajetaan, sitä pienemmiksi kilometrikohtaiset kulut painuvat.

content_diesel-4.jpg

Dieselauton edut

• Alhainen kulutus ja päästöt
• Voi käyttää uusiutuvaa dieselpolttoainetta
• Taloudellinen runsailla vuosikilometreillä
• Mild hybrid -tekniikka alentaa päästöjä ja kulutusta
• Moottorin reilu vääntö tuo ajomukavuutta
Tee testi

Sopisiko dieselmoottori sinulle parhaiten?

Kuinka paljon ajat? Onko vähäpäästöisyys sinulle tärkeämpi kuin suorituskyky? Asutko kaupungissa vai maaseudulla? Tarvitsetko suuren vai pienen auton?

Käyttövoima.fi-sivustolla voit tehdä testin, joka auttaa sinua sopiva auton valinnassa.

Tee testi


Ammattilaisen kertomaa

Audi Finlandin Lauri Mäkelä kertoo oheisella videolla, millaisia ominaisuuksia dieselmoottori tarjoaa, ja millaiseen ajoon se parhaiten soveltuu.
00:00 | 00:00