Kaasu > käyttövoimavaihtoehdot > Audi.fi
Kaasu/A5 Sportback g-tron

Kaasuauto

Kaasuauto on ympäristötietoisen valinta.

Kaasuauto tarjoaa edulliset kilometrit. Kaasutankkausasemien verkosto ei vielä kata koko maata, mutta kehittyy jatkuvasti. Biokaasua tankkaavalle auto on arvovalinta.

content_kaasu3.jpg
Liikennekäyttöön tarkoitetun kaasun pääkomponentti on metaani. Sitä voidaan valmistaa joko maakaasusta, jota ammennetaan fossiilisista lähteistä, tai biokaasusta, jota saadaan orgaanisten aineiden hajoamisprosesseista. Kaasu voi myös olla bio- ja maakaasun sekoitusta. Oli miten oli: etenkin biokaasu on ilmastoystävällinen käyttövoima ja kaasuauto hyvä vaihtoehto ympäristötietoiselle autoilijalle.

Suomessa myytävät kaasuautot ovat pääosin kaksikäyttöisiä: niitä voidaan ajaa sekä kaasulla että bensiinillä. Siksi niissä on oltava kaksi erillistä polttoainetankkia, ja siksi ne ovat jonkin verran vastaavia bensiiniversioita kalliimpia. Kuluja kasvattaa myös käyttövoimavero, joka on kuitenkin alhaisempi kuin dieselin käyttövoimavero. Lisäksi kaasuautoja joudutaan huoltamaan hivenen tavanomaista tiheämmin.

content_kaasu2.jpg
Kaasuauton vuotuinen ajoneuvovero on pienempien päästöjen ansiosta alempi kuin vastaavissa bensiiniautossa. Polttoainekulutuskin on sen verran alhaisempi. Kaasuauto on edullinen vaihtoehto jo noin 20 000 kilometrin vuotuisella ajomäärällä. Luonnollisesti kannattavuusrajoissa on mallikohtaisia eroja.

Kaasun jakeluverkkoa on laajennettu viime vuosina tuntuvasti, ja biokaasun tuotantolaitoksia on noussut runsain mitoin raaka-ainelähteiden tuntumaan.
content_kaasu-4.jpg

Audi g-tron kaasuauton edut

• Metaani on ilmastoystävällinen käyttövoima
• Biokaasu on edullinen polttoaine
• Kaasuauton käyttövoimavero ja ajoneuvovero ovat alhaiset
• Kaasuauto toimii myös bensiinillä
• Ajaminen on yhtä helppoa kuin bensiiniautolla
• Kaasutankkausasemilla tankkaus on nopeaa ja vaivatonta
Tee käyttövoimatesti

Sopisiko kaasuauto sinulle parhaiten?

Kuinka paljon ajat? Onko vähäpäästöisyys sinulle tärkeämpi kuin suorituskyky? Asutko kaupungissa vai maaseudulla? Tarvitsetko suuren vai pienen auton?

Käyttövoima.fi-sivustolla voit tehdä testin, joka auttaa sinua sopiva auton valinnassa.

Tee testi

 
Ammattilaisen kertomaa

K-Auto Oy:n Lauri Mäkelä kertoo oheisella videolla, millaisia ominaisuuksia kaasuauto tarjoaa, ja millaiseen ajoon se parhaiten soveltuu.
00:00 | 00:00