Ladattava hybridi > Käyttövoimavaihtoehdot > Audi Finland
Täyssähkö

Ladattava hybridi

Ladattava hybridi on aito sähköauto

Ladattavalla hybridillä pääsee useita kymmeniä kilometrejä pelkällä sähköllä – mallista riippuen. Pitemmät reissut tehdään polttomoottorilla.

Ladattava hybridiauto, oli se sitten bensiini- tai dieselkäyttöinen, voi olla jopa mallisarjansa edullisin versio. Vaikka akustosta, sähkömoottorista ja koko sähköjärjestelmästä tulee auton valmistuksessa paljon kuluja, on ladattavan hybridin autovero polttomoottorimalliin verrattuna kevyt alhaisten CO2-päästöjen ansiosta.

Kuluttajan on syytä muistaa, että ladattavasta hybridistä peritään käyttövoimaveroa. Ei sovi unohtaa sitäkään, että sähkö maksaa.

Kolikon parempi puoli on se, että hybriditekniikka pienentää polttoainekuluja merkittävästi. Esimerkiksi työmatkat, jotka jäävät alle 50 kilometriin päivässä, on mahdollista ajaa pelkän sähkömoottorin voimin. ­Tällaisissa tapauksissa puhdasta sähkömoottoriajoa voisi kertyä noin 11 000 kilometriä vuodessa.
content_plugin-3.jpg
Ladattavat hybridit kattavat koko henkilöautomallien kirjon pienistä kaupunkiautoista isoimpiin katumaastureihin asti. Siksi niiden kannattavuusrajaa ei voida hakea pelkkien ajomäärien perusteella. Laskelmissa on otettava huomioon auton merkki, malli, hankintahinta, koko, huoltokulut, vakuutukset sekä oletettu arvonalennus.

Ladattava hybridi on täyssähköauton ohella ainoa autotyyppi, joka luokitellaan sähköautoksi. Perustelu on se, että siinä on polttomoottorin lisäksi sähkömoottori ja ulkoisesti ladattava ajovoima-akku. Kevythybridistä ja ajossa latautuvassa täyshybridistä ulkoinen latausmahdollisuus puuttuu, joten ne eivät täytä sähköauton virallista määritelmää.
content_plugin-4.jpg

Audi plug-in hybridin edut

• Sähkökäyttö alentaa energiakuluja ja päästöjä merkittävästi
• Päivittäiset ajot voidaan usein ajaa sähköllä
• Kotilataus edullisella sähköllä on helppo järjestää
• Reilu toimintamatka, pitemmät taipaleet voi taittaa polttoaineella, taajama-ajot sähköllä
• Ajaminen yhtä helppoa kuin polttomoottoriautolla
Tee testi

Sopisiko ladattava hybridi sinulle parhaiten?

Kuinka paljon ajat? Onko vähäpäästöisyys sinulle tärkeämpi kuin suorituskyky? Asutko kaupungissa vai maaseudulla? Tarvitsetko suuren vai pienen auton?

Käyttövoima.fi-sivustolla voit tehdä testin, joka auttaa sinua sopiva auton valinnassa.

Tee testi


Ammattilaisen kertomaa

Audi Finlandin Lauri Mäkelä kertoo oheisella videolla, millaisia ominaisuuksia hybridimallit tarjoavat, ja millaiseen ajoon ne parhaiten soveltuvat.
00:00 | 00:00