A3 Sportback g-tron > A3 > Audi Finland

A3 Sportback g-tron

Muuttaa maailmaa, ei arkea.

Audi A3 Sportback g-tron tarjoaa huippulaatua monella osa-alueella. Edistyneen kaasukäyttöisen moottorin lisäksi kompaktin auton ominaisuuksia ovat vaikuttava muotoilu ja monipuoliset käyttöominaisuudet. Audi A3 Sportback g-tron on aina askeleen edellä niin kaupunkiajossa kuin pitkillä matkoillakin.

  • 480x270_AS3_161007_166150_MDB-36798_mod2_RZic.jpg

    Audi A3 Sportback g-tron toimitetaan tehtaalta kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla tai seitsemänvaihteisella S tronic -automaattivaihteistolla varustettuna. NEDC-ajosyklillä S tronic -malli kuluttaa sadalla kilometrillä vain 3,3–3,5 kg maakaasua, mikä tarkoittaa 89–95 g:n hiilidioksidipäästöjä per kilometri.

  • 480x270_filmstill11.jpg

    Audi A3 Sportback g-tron nostaa energiatehokkuuden ja taloudellisuuden rimaa 1,4 litran TFSI-moottorilla, jonka teho on 81 kW (110 hv). Nelisylinterinen kaksoispolttoainemoottori yltää NEDC-ajosyklillä jopa 400 kilometrin toimintasäteeseen kaasulla, ja ajomatkaa voidaan pidentää bensiinillä vielä 900 kilometriä. Vaihto polttoaineesta toiseen tapahtuu automaattisesti ilman kuljettajan toimenpiteitä. Mittaristossa näytetään erikseen kummankin ajotilan jäljellä oleva toimintasäde.

Tarvitseeko ajotapaa muuttaa?

Audi g-tron -mallit tarjoavat tuttua urheilullisuutta, edistyksellistä muotokieltä ja huippuluokan liikkuvuutta pitkillä ajomatkoilla, eikä kuljettajan tarvitse muuttaa ajotapaansa. Kiihdytys on yhtä dynaaminen kuin pelkkää bensiiniä käyttävissä Audi-malleissa. Matalalle sijoitetut kevyet kaasusäiliöt painavat 50 % vähemmän kuin teräksiset kaasupullot, eivätkä ne häiritse ajokokemusta. Ainoat erot perinteiseen Audiin verrattuna ovat toinen polttoainemittari maakaasusäiliölle, huomattavasti pienemmät polttoainekulut (tilanne tammikuussa 2017).

Mitä g-tron tarkoittaa?

Termi g-tron viittaa Audin CNG-malleihin (CNG = paineistettu maakaasu). Ne on optimoitu toimimaan maakaasulla, jota on saatavilla Euroopassa noin 3 500 huoltoasemalta (tilanne tammikuussa 2017). Maakaasu palaa hyvin puhtaasti, joten monet kaupungit ja kunnat tukevat kaasuautojen hankintaa. CNG-kaasun palamisessa ei muodostu hienoa pölyä. Ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta vielä tärkeämpää on, että maakaasu koostuu suurimmaksi osaksi metaanista (CH4), jolla on fossiilisista polttoaineista kaikkein alhaisimmat hiilidioksidipäästöt. Audin energiatehokkaat ja dynaamiset g-tron-mallit ovat huippulaadukkaita kaasuautoja, ja alhaisten polttoainekustannusten vuoksi niiden käyttö on myös erittäin taloudellista.

00:00 | 00:00