A8 TFSI e > A8 > Audi Finland
  • stage_exterior_front.jpg
A8 TFSI e quattro

A8 TFSI e quattro

Tehokas luksusmallin sedan.
Audi A8 60 TFSI e quattro.

Elegantin luksussedanin ja innovatiivisen pistokehybridin yhdistelmä – se on Audi A8 60 TFSI e quattro. Käyttöjärjestelmä muodostuu paikalliseen päästöttömään ajoon soveltuvasta taloudellisesta sähkömoottorista sekä voimakkaasta polttomoottorista. Kattavien infotainment- ja viihdeteknologioiden ansiosta kuljettajat sekä matkustajat edessä ja takana voivat jatkaa digitaalista elämäntyyliään myös ajoneuvossa.

Lataa kaikki
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
  • Vakiovarusteisiin kuuluva Kromi-ulkonäköpaketti sisältää jäähdyttimen säleikön ja sivuilmanottoaukon titaaninmustin viimeistelyin.

  • Audi A8 60 TFSI e quattro on innovatiivisella käyttöjärjestelmällä varustettu sporttinen sedan.

  • Audi A8 60 TFSI e quattron pistokehybridijärjestelmän kokonaisteho on 330 kW (449 hv).

  • Tavaratila on Audi A8 60 TFSI e quattrossa tilavuudeltaan 390 litraa, ja sitä on helppo käyttää tasaisen lattian ansiosta.

  • Audi A8 60 TFSI e quattron suurissa ja laadukkailla materiaaleilla sisustetuissa sisätiloissa matkustavat mukavasti niin kuljettaja kuin matkustajatkin.

  • Lisävarusteena takaistuimella matkustaville on saatavissa laaja Rear Seat Entertainment –viihdejärjestelmä.

  • Vakiovarusteisiin kuuluva MMI Navigation plus - infotainment-järjestelmä MMI touch kosketusnäytöllä antaa sekä kuulo- että tuntoaistiin perustuvan palautteen.

  • Lisävarusteena saatava laadukas Bang & Olufsen - äänentoistojärjestelmä 3D-äänellä tuottaa konserttitasoisen musiikkielämyksen.

  • Selkeä merkki Audi A8 60 TFSI e quattron takana: kyseessä on pistokehybridi.

Pistokehybridin tekniset tiedot¹

Teho

330

kW

(449 hv)

Kiihtyvyys

4.9

s

0-100 km/h

Suurin vääntömomentti

700

Nm

Käyttöjärjestelmän yhdistetyt edut

Audi A8 60 TFSI e quattron pistokehybridissä yhdistyvät kahden järjestelmän parhaat edut. Taloudellisen sähkömoottorin ja 47 kilometrin (WLTP yhdistetty, Suomen vakiovarusteilla) sähköisen toimintamatkan ansiosta voit kattaa suurimman osan päivittäisistä matkoista kaupungissa tuottamatta lainkaan paikallisia päästöjä. Yhdessä tehokkaan 3,0-litraisen V6 TFSI -moottorin kanssa auton teho on 330 kW (449 hv), ja se kiihtyy nollasta sataan 4,9 sekunnissa. Elektronisesti rajoitettu huippunopeus on 250 km/h ja pelkkää sähkömoottoria käytettäessä huippunopeus on 135 km/h. Käyttöjärjestelmän erittäin matalan melutason ja vakiovarusteisen ilmajousituksen ansiosta matkanteko on erittäin mukavaa.

Takakuva Audi A8 60 TFSI e quattro

Tehokasta ajamista ja lataamista

Audi A8 60 TFSI e quattron älykkäät teknologiat tukevat taloudellista ja vähäkulutuksista ajoa. Ennakoivan toimintastrategian ansiosta ajoneuvo analysoi etukäteen reittitietoja ja valvoo voimansiirtoa, jolloin tämä toimii taloudellisesti mahdollistaen pitkän toimintamatkan. Voit vaikuttaa aktiivisesti ajoneuvon toimintaan käyttämällä kolmea eri ajotilaa. Ajoneuvon lataamiseen tarjoamme käytännöllisiä ratkaisuja. Esimerkiksi Audi e-tron -latauspalvelulla on yli 110 000 latauspistettä ympäri Eurooppaa.

Takakuva Audi A8 60 TFSI e quattro

Ylelliset ja viihtyisät sisätilat

Mukavuutesi on etusijalla Audi A8 60 TFSI e quattrossa. Voit nauttia esimerkiksi vakiovarusteisiin kuuluvasta Mukavuus seisontailmastoinnista, joka lämmittää tai viilentää sisätilat jo ennen matkaan lähtöä. Voit ohjelmoida ja aktivoida sen helposti myAudi-sovelluksella¹. Vakiovarusteisella neljän käyttöalueen automaattisella ilmastoinnilla voit asettaa lämpötilan ja ilman jakautumisen erikseen takana istuville matkustajille. Lisävarusteiseen Ilmanlaatu–pakettiin kuuluva Ionisaattori parantaa sisäilman laatua entisestään auton sisäiloissa poistaen sisäilmasta haitallisia bakteereja. Voit valita lisävarusteeksi myös sähkösäätöiset yksittäisistuimet taakse. Sähkötoimisten istuinten ja selkänojien säädön lisäksi näihin istuimiin on mahdollista saada lisävarusteena myös hieronta- ja viilennystoiminnot.

Sisustus Audi A8 60 TFSI e quattro

Digitaalinen kokemus

Audi A8 60 TFSI e quattrossa on monia hyödyllisiä toimintoja, jotka antavat kattavia tietoja ja tekevät matkasta viihdyttävämmän. Vakiomallinen MMI navigation plus ja MMI-kosketusnäyttö toimivat kuljettajan pääohjauskeskuksena ja tarjoavat pääsyn Audi connect² -palvelujen laajaan valikoimaan. Vakiovarusteinen Audi virtuaalinen mittaristo sisältää myös ajoneuvon tärkeimmät tiedot. Takaistuimilla matkustavat voivat säätää lisävarusteena saatavalla Rear Seat Remote –kaukosäätimellä ilmastointi-, istuin- ja muita mukavuustoimintoja. Lisävarusteena saatava Rear Seat Entertainment -järjestelmä, taakse sisältää kaksi irrotettavaa tablettia, joilla voidaan katsella suoratoistosisältöä, tarkastella ajoneuvon tietoja ja käyttää navigointitoimintoja.

Rear Seat Entertainment in the Audi A8 60 TFSI e quattro
Lue lisää käyttökonseptista & infotainment-järjestelmästä

Tyylikäs muotoilu

Visuaalisesti Audi A8 60 TFSI e quattro ilmentää urheilullista eleganssia ja hienostuneisuutta. Lisäksi tämän pistokehybridin ainutlaatuisuutta korostavat myös monet muut vaikuttavat elementit, kuten etupuskurin omaleimainen muotoilu ja 19-tuumaiset 5-puolaiset "Turbine" design alumiinivanteet. Vakiovarusteisiin kuuluva Kromi-ulkopaketti tuo lisää näyttävyyttä.


1
Saatavuus vaihtelee maakohtaisesti. Tuetut käyttöjärjestelmät Apple iOS 10.0 ja Android 6. Edellytyksenä rekisteröityminen etukäteen osoitteessa www.audi.com/myaudi. Verkkomedian suoratoistoon vaaditaan aktiivinen WLAN-yhteys älypuhelimen ja Audi MMI:n välillä.
2
Lisätietoja Audi connectista saat osoitteesta www.audi.com/connect sekä Audi-kumppaniltasi.
3
Google ja Google-logo ovat Google Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.
4
Huomaa, että avustavat järjestelmät ainoastaan tukevat kuljettajaa ajamisessa kyseisen järjestelmän rajojen puitteissa. Kuljettaja on aina vastuussa ajamisesta ja siihen tarvittavasta huomiokyvystä.
Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti. Ilmoitettu WLTP-kulutus ja -toimintamatka saattavat vaihdella olennaisestikin riippuen mm. kuljettajan ajotavasta, akkukapasiteetista, lataamisen säännöllisyydestä, sähkövarusteiden käytöstä, mahdollisen lisälämmittimen käytöstä, ulkolämpötilasta, sääolosuhteista, matkustajien ja kuorman määrästä, valitusta ajoprofiilista tai tieprofiilista. Ajoneuvon latausteho ja -aika voivat vaihdella olennaisestikin ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.