• SQ2
  SQ2
  Hinta: alkaen 58 902,51 EUR

  Polttoaineen kulutus, yhdistetty: 8,6–8,5 l/100km

  CO2-päästöt, yhdistetty: 196–192 g/km

Usein kysytyt kysymykset > Audi connect > Audi Finland

Usein kysytyt kysymykset

 • Audi_connect_Header_1400x438_Icons_Solo.jpg
Audi_connect_Header_1400x438_Icons_Solo.jpg

Usein kysytyt kysymykset ja muuta huomioitavaa

Vastuuvapauslauseke

Audi connect -palvelut ovat saatavilla vain mobiiliverkkoalueilla ja vain matkapuhelinsopimuksille, joissa on datapaketti. Datapakettien vastaanottamisesta ja lähettämisestä Internetin välityksellä voi aiheutua lisäkuluja erityisesti ulkomailla matkustettaessa langattomasta palvelusopimuksesta riippuen. Suuren datamäärän vuoksi suosittelemme kiinteähintaista verkkoyhteyttä. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä omaan matkapuhelinpalvelujen tarjoajaasi. Audi connect -palvelut ovat käytettävissä kaikkialla Euroopassa Turkkia, Maltaa, Kyprosta ja Islantia lukuun ottamatta. Palvelut ovat saatavilla Venäjällä vain Moskovan ja Pietarin kaupunkialueilla. Saat lisätietoja Audi connect -palvelujen saatavuudesta ajoneuvoosi ottamalla yhteyttä Audi-jälleenmyyjään.

Saatavuus

Audi connect -palvelujen käyttö on mahdollista vain lisävarusteena saatavan Audi connect- varusteen ja lisävarusteena saatavan MMI® navigointi plus -järjestelmän yhteydessä (malleissa A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, Q2, Q3 ja Q7).

Huomautus: Tietyissä olosuhteissa Wi-Fi-yhteys ei ole saatavilla GSM (2G) -verkoissa.Audi Connect: "Google Street View" poistuu 01/2018

Audi Connect -palveluihin on sisältynyt navigoinnin Google Street View -ominaisuus.
Tammikuun 2018 alusta tämä ominaisuus poistuu, eikä ole enää toiminnassa. Muutos koskee sekä olemassa olevia autoja, että uusia tilauksia. Mahdollisuus navigointiin Google Earth -karttapalvelulla jatkuu edelleen.

Usein kysytyt kysymykset

I. Tekniset vaatimukset

Mitä teknisiä vaatimuksia Audi connect -palvelujen käyttöön liittyy?

Audi connectin tukemia palveluja voidaan käyttää vain lisävarusteena saatavissa olevalla MMI Navigointi plus -järjestelmällä sekä Audi connect -varusteella. Lisäksi palveluiden käyttöön vaaditaan datayhteydellä varustettu SIM-kortti. SIM-kortin on oltava vakiomallinen kortti (ei Micro- tai nano-SIM-kortti). Audi connect tukee LTE –nopeuksia. Yhteyden nopeus riippuu matkapuhelinoperaattorilta tilatun dataliittymän tyypistä.

II. Puhelintekniikan, SIM-kortin ja Audi connect -palveluiden käyttö

Voiko Audi connect -palveluita ja puhelinta käyttää samanaikaisesti?

Audi connect -palveluita ja puhelinta voi käyttää samanaikaisesti. Audi connect -palveluissa käytetään asianmukaista SIM-korttia, jossa on dataliittymä. Matkapuhelin voidaan yhdistää palvelun rinnalle Bluetooth-yhteydellä hands-free-puheluita varten.

Millainen SIM-kortin on oltava?

Periaatteessa palveluita voidaan käyttää kaikilla toimivilla ja datapaketilla varustetuilla SIM-korteilla. LTE-käyttö saattaa vaatia asianmukaisen LTE(4G) liittymän. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Tietyt SIM-kortit (erityisesti prepaid-kortit), joiden käyttö vaatii kirjautumista mobiiliviestintäpalveluiden tarjoajan verkkoportaaliin, eivät välttämättä toimi. Lisäksi rajoituksia voi esiintyä sopimuksissa, jotka sisältävät datamäärärajoituksia. Micro- ja nano-SIM-kortteja ei voi käyttää Audi connect -palveluihin.

III. Audi connect -yhteysasetukset

Mistä tiedän, mitä mobiiliviestintäpalveluiden verkkoa parhaillaan käytetään?

Käytössä olevan Audi connect -datayhteyden verkkoteknologian (LTE, HSPA (4G), UMTS(3G) tai GSM (2G)) voi tunnistaa verkon vahvuusilmaisimen vieressä olevasta kuvakkeesta, joka sijaitsee MMI-näytön oikeassa alareunassa (vastaanottoyhteyden kuvake).

Mistä tiedän, että datayhteys on aktiivinen?

Jos datayhteys on aktiivinen, 2G/3G/4G/LTE-ilmaisimen yläpuolella näkyy tilarivillä nuolet.

Pitääkö datankäyttöasetukset määrittää?

Nykyisin useimpien eurooppalaisten matkapuhelinpalveluiden tarjoajien datapalvelut määritetään automaattisesti. Jotkin palveluista on määritettävä manuaalisesti MMI-järjestelmässä. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä matkapuhelinoperaattoriisi.

Miten yhteyden muodostamisen tietoikkuna voidaan poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön?

Tietoikkunan näyttö riippuu yhteyden muodostamisasetuksista. Asetukset voidaan muuttaa manuaalisesti seuraavissa valikkokohdissa:

 

PUH. (TEL) >> Asetukset (Settings) >> Yhteydet (Connections) >> Datayhteys (Data Connection) >> Yhteys (Connection)

 

Seuraavaksi yhteysvalikosta voidaan valita seuraavat asetukset:

 •  ”Vahvistettaessa” (Upon enquiry): Yhteys muodostetaan käyttäjän antaman vahvistuksen jälkeen. Jokaisen palvelun käyttäminen on vahvistettava erikseen. Näin voidaan varmistaa, ettei suuria datamääriä käyttäviä palveluita (esimerkiksi WLAN-tukiasema tai MMI Navigointi plus -järjestelmän Google Earth™ -kartta) sallita automaattisesti. Tämä erillinen asetus on määritettävä erikseen jokaiselle myöhemmin käytettävälle SIM-kortille.
 • ”Ilman vahvistusta” (Without enquiry): Tämä datayhteys muodostetaan ilman eri tiedusteluja. Tätä asetusta suositellaan käyttäjille, joilla on kiinteähintainen verkkoyhteys.
 • Ei koskaan” (Never): Audi connect -palveluja ei voi käyttää tämän asetuksen ollessa käytössä. Käytettäessä palveluita, jotka vaativat käyttäjältä suoraa vuorovaikutusta (kiinnostavien kohteiden haku, Audi connect -selainpalvelut, kuten sää tai uutiset, kohteen valinta myAudi- tai Google Maps™-palvelun kautta), nykyinen asetus ilmoitetaan käyttäjälle. Asetusta suositellaan, jos siirtonopeutta ei ole saatavilla tai minkään datapalvelun käyttöä ei tulisi sallia.

 

Kuinka voin lopettaa aktiivisen datayhteyden?

Aktiivisen datayhteyden voi päättää manuaalisesti asettamalla yhteydenmuodostuksen asetukseksi ”Ei koskaan” (Never). Toinen vaihtoehto on poistaa datamoduuli käytöstä. Yhteyden voi päättää myös poistamalla SIM-kortin.

Voiko datayhteyden poistaa kokonaan käytöstä?

Audi connect -mobiilidatan käytön voi poistaa kokonaan käytöstä MMI:n TEL -valikosta. Asetusta muutetaan seuraavasti:

 

PUH. (TEL) >> Asetukset (Settings) >> Yhteydet (Connections) >> Datayhteys (Data Connection) >> Yhteys ”ei koskaan” (Connection “Never”)

 

(Katso kysymysMiten yhteyden muodostamisen tietoikkuna voidaan poistaa käytöstä / ottaa käyttöön?”)

Miten verkkovierailut voidaan poistaa käytöstä tai estää kokonaan?

Verkkovierailu poistetaan käytöstä MMI-tehdasasetuksista. Asetus voidaan muuttaa ja vahvistaa seuraavasti:

 

PUH. (TEL) >> Asetukset (Settings) >> Yhteydet (Connections) >> Datayhteys (Data Connection) >> Verkkovierailut (Data Roaming)

 

Asetus tallennetaan nykyiseen SIM-korttiin tai sillä hetkellä liitettynä olevaan matkapuhelimeen.

Miten voin tarkistaa käytetyn datamäärän MMI-järjestelmästä?

Puhelimen asetuksiin on sisällytetty verkkoyhteyden käyttöä koskeva laskuri. Pääset laskuriin seuraavasti:

 

PUH. (TEL) >> Asetukset (Settings) >> Yhteydet (Connections) >> Datayhteys (Data Connection) >> Verkkoyhteyden käyttölaskuri (Online Usage Counter)

 

Datakäyttölaskuri ilmaisee Audi connect -palvelujen puitteissa vastaanotetun ja lähetetyn datan määrän. Tilastot voidaan nollata. Tällöin datamäärä määritetään alkamaan jälleen 0:sta tavusta nollauspäivämäärän jälkeen, samoin kuin itse viimeisin nollauspäivämäärä. Jokaiselle SIM-kortille luodaan omat tilastot. Huomaa, etteivät ne välttämättä vastaa mobiiliviestintäpalveluiden tarjoajan laskutusajanjaksoja.

IV. Audi connect -palvelut
>> Navigointivalikko
>> Kohteen asettaminen myAudi- tai Google Maps™ -palvelulla
Miten kohteen asettaminen myAudi- tai Google Maps™ -palvelun avulla toimii?

Voit asettaa navigointikohteita myAudi- tai Google Maps™ -palvelun avulla mukavasti kotitietokoneeltasi. Voit myös lähettää eri kohteet ajoneuvoon myAudi- ja Google Maps™ -palveluilla. Matkan alkaessa ne voidaan ladata MMI® Navigointi plus -järjestelmään.

Rekisteröinti ja yhteys
Kertaluonteinen rekisteröinti suoritetaan osoitteessa https://login.audi.com/login/#/fi/FI/login sähköpostiosoitteella. Rekisteröinnin jälkeen ajoneuvo voidaan luoda napsauttamalla ”Luo ajoneuvo” (Create Vehicle) -kohtaa ja antamalla ajoneuvon valmistenumero, joka löytyy ajoneuvon rekisteröintiasiakirjasta. Jotta ajoneuvo voidaan yhdistää myAudi-järjestelmään, myAudi-portaalissa ajoneuvon alapuolella annettu PIN-koodi on syötettävä ajoneuvon MMI-järjestelmään.
Kohteen valinta
Voit nyt lähettää kohteita luomaasi ajoneuvoon milloin tahansa myAudi- ja Google Maps™ -palveluilla tai Audi MMI connect –sovelluksella (A3, A4, A5, Q5 ja Q7 –malleissa).
Navigointikohteet voi luoda ja niitä voi hallita myAudi-portaalin kohdassa ”Palvelut” (Services) --> ”Kohteen syöttö myAudin kautta”.
Voit myös syöttää haluamasi kohteen Google Maps™ -palvelussa (www.maps.google.fi). Luo ensin reitti ja klikkaa kohtaa ”Lähetä reittiohjeet puhelimeen” tämän jälkeen valitse autosi listasta ja klikkaa ”Lähetä”. 
Jos autosi ei näy luettelossa, kun valitset Lähetä puhelimeen ‑vaihtoehdon, toimi seuraavasti:

 1. Avaa https://www.google.com/maps/sendtocar.
 2. Klikkaa Kirjaudu sisään ja anna tilitietosi.
 3. Klikkaa Lisää auto tai GPS-laite.
 4. Valitse auton tyyppi, Audi
 5. Kirjoita Tilin tunnus ‑kenttään myAudi -tilisi tunnus (sähköpostiosoite).

Käyttääksesi Google Maps™ -palvelun ”Lähetä” -toimintoa, muista huomioida palveluun sovellettavat käyttöehdot.
Valitsemalla ”Lähetä” kohde lähetetään myAudi-tilille ja se voidaan hakea ajoneuvossa valikosta ”Navigointi” (Navigation) --> ”Kohdeopastus” (Destination Guidance) --> ”Online-kohde” (Online Destination) --> ”Tuo kohteet myAudi-tililtä (Call up Destinations from myAudi Account)”.
Tallennettujen kohteiden hallinta

myAudi-järjestelmään tallennetut kohteet voidaan hakea ajoneuvon navigointitoiminnolla. Kohteet tallennetaan ajoneuvoon paikallisesti. Sama pätee kohteiden poistamiseen ja muokkaamiseen. Takaisinsynkronointi myAudi-järjestelmään ei ole mahdollista.
myAudi-järjestelmään tallennettujen kohteiden lukumäärä
myAudi-järjestelmään voi tallentaa enintään 50 kohdetta. 51. kohde korvaa ensimmäisen kohteen ja niin edelleen. Kohteet korvataan uusilla vain myAudi-järjestelmässä, eikä niitä siirretä automaattisesti ajoneuvoon paikallisesti tallennettuihin kohteisiin.

>> Navigointi Google Earth™ -palvelun avulla
Miksi ”Google Earth™” -vaihtoehtoa ei voi enää valita, kun valitsen karttanäytön?
Google Earth™ on käytettävissä vain järjestelmän käynnistyksen jälkeen. Ennen tätä Google Earth™ voidaan kyllä valita, mutta satelliittinäkymä ei ole tällöin käytettävissä (jonka vuoksi ”Google” näkyy tilarivissä harmaana). Järjestelmän käynnistyksen jälkeen näyttö siirtyy itsenäisesti Google Earth™ -näkymään.
Google Earth™ -kartan latautumisen edistyminen osoitetaan Google-kuvakkeen täyttymisellä tilarivissä. Kun kuvake on valkoinen, Google Earth™ on latautunut kokonaan.
Kuinka voin hakea Wikipedia-artikkeleja ja Panoramio-kuvia?
Wikipedia-artikkelit ja Panoramio-kuvat tallennetaan Google Earth™ -karttaan. Ne voidaan avata seuraavasti (kartta on saatavilla vain hiusristikkotilassa, ei kohteen opastustilassa):
 • Kohdista Wikipedia- ja/tai Panoramio-kuvakkeeseen Google Earth™ -karttanäytössä hiusristikon avulla. Tee kuvakkeesta kohde napsauttamalla
 • Avaa vastaava kohde valitsemalla seuraavassa näytössä ”Lisätietoja” (Additional Information)
 • Voit vaihtaa kohteesta toiseen käyttämällä kahta alempaa toimintonäppäintä ja navigoida siten kyseisessä karttaosiossa sijaitseviin Panoramio-kuviin ja Wikipedia-artikkeleihin.
 • Vasemman yläreunan toimintonäppäin käyttää sillä hetkellä näkyvän sisällön sijaintia navigointikohteena.
 • Oikean yläreunan toimintonäppäin avaa selainasetukset (zoomaus, latauksen peruutus, uudelleenlataus ja kohteen käyttö).
>> Google Street View -palvelu poistuu 01 /2018
Audi Connect -palveluihin on sisältynyt navigoinnin Google Street View -ominaisuus. Tammikuun 2018 alusta tämä ominaisuus poistuu, eikä ole enää toiminnassa. Muutos koskee sekä olemassa olevia autoja, että uusia tilauksia.
 
>> Online-liikennetiedot

Miten voin aktivoida ja käyttää online-liikennetietopalvelua?
Aktivointi:

Oletusasetuksissa online-liikennetiedot ovat poissa käytöstä ja ne on aktivoitava MMI-järjestelmässä.
Aktivointi Audi A3 -mallissa (aktivoinnissa mallikohtaisia eroja):

 • Navigointi (Navigation) --> Asetukset (Settings) --> Online-liikennetiedot (Online Traffic Data) --> Käytössä (On)
 • Navigointi (Navigation) --> Asetukset (Settings) --> Online-liikennetietolupa (Online Traffic Data Licence) --> Aktivoi online-liikennetiedot (Activate Online Traffic Data)

Aktivointi muissa ajoneuvoissa, joissa on Audi connect -palvelu:

 • Tiedot (Information) --> Asetukset (Settings)--> Online-liikennetiedot (Online Traffic Data) --> Käytössä (On)
 • Tiedot (Information) --> Asetukset (Settings) --> Online-liikennetietolupa (Online Traffic Data Licence) --> Aktivoi online-liikennetiedot (Activate Online Traffic Data)

Käyttö
Vasemmassa alareunassa oleva kuvake kertoo tällä hetkellä vastaanotetut liikennetiedot:
TMC / TMCpro / ONLINE. ONLINE-kuvake kertoo, että online-liikennetietoja vastaanotetaan ja ne ovat käytössä.
(Huomautus: Kuvake näkyy vain, jos dynaaminen ruuhkan välttämistoiminto on käytössä: Navigointi (Navigation) --> Asetukset (Settings) --> Reittikriteerit: Ruuhkan välttely käytössä (Route Criteria: Congestion Avoidance On)

Online-liikennetiedot voidaan korostaa navigointikartassa värein (näkymä ei ole niin värikäs kuin vakiokartan näkymä, joten se on selkeämpi):
Navigointi (Navigation) --> Asetukset (Settings) --> Karttanäyttö (Map Display) -->Liikenne (Traffic)

Liikenteen senhetkistä sujuvuutta ilmaistaan kartassa käyttämällä eri tieosioilla eri värejä:

 • vihreä: sujuva liikenne
 • oranssi: hidas liikenne
 • punainen: ruuhkaa ja tiesulku

Liikenne-esteet, kuten rakennustyömaat, liikenneruuhkat, tiesulut jne., on kaikki merkitty karttanäkymään viivoin, kun taas liikennetiedot näkyvät vain ”Liikenne” (Traffic)- ja Google Earth™ -karttanäkymissä.

Mitä viivoin merkityn tien näyttäminen tarkoittaa?
Liikennetilannetta koskevan viestin tai esteen tapauksessa (kun kyseessä on esimerkiksi työmaa), kyseisellä tieosuudella näytetään värillinen viivamerkintä (esimerkiksi vihreä-musta). Merkintä osoittaa liikenne-esteen pituuden.
>> Audi connect -valikko
>> Twitter
Miksi en voi valita Audi connect -palvelussa Twitteriä ja palvelu näkyy harmaana?
Jotta voit käyttää tiettyjä Audi connect -palveluja, kuten Twitteriä, sinun on ensin kirjattava ajoneuvo sisään käyttämällä myAudi-tiliäsi. Jos et ole kirjautuneena sisään, palvelua ei voi käyttää.
Kuinka voin käyttää Twitteriä Audi connect -palvelussa?
Twitterin käyttö Audi connect -palvelussa vaatii olemassa olevan Twitter-tilin. Tili on luotava Twitterin Internet-alustalla sovellettavien käyttöehtojen mukaisesti. Tämän jälkeen palvelu on määritettävä Twitter-tilillesi myAudi-käyttäjätilin kautta. Määrityksen viimeisessä vaiheessa ajoneuvo on yhdistettävä myAudi-tiliin Audi connect -valikon ”Kirjaudu” (Login) -kohdassa ajoneuvon MMI-järjestelmässä.
Mitä Twitter-toimintoja voi käyttää?
Voit käyttää seuraavia Twitterin Internet-alustaa vastaavia toimintoja: Twiitit, aloitussivu, seuratut, seuraajat. Voit käyttää palvelua mukavasti myös äänenlukutoiminnolla.
>> Online-uutiset (mukautetut)
Mitä ovat mukautetut online-uutiset?
Online-uutisten avulla saat tiedot ja kuvia maailman ajankohtaisista tapahtumista suoraan ajoneuvoosi. Uutisia välittävät kansalliset ja kansainväliset uutistoimistot. Mikä mukautetuissa online-uutisissa on erityistä? Voit vapaasti valita eri uutislähteiden (RSS-syötteet) välillä ja määrittää ne omien mieltymystesi mukaisesti. Jos et valitse lähteitä erikseen myAudi-tilisi kautta, käytettävissäsi ovat peruspalvelun tarjoamat uutiset. Voit käyttää palvelua mukavasti myös äänenlukutoiminnolla.
Kuinka voin määrittää mukautetut uutislähteeni?
Uutislähteet (RSS-syötteet) ja lisäpalvelut määritetään myAudi-käyttäjätilin kautta. Määrityksen viimeisessä vaiheessa ajoneuvo on yhdistettävä myAudi-tiliin Audi connect -valikon ”Kirjaudu” (Login) -kohdassa ajoneuvon MMI-järjestelmässä.
>> Kaupunkitapahtumat
Mitä tietoja kaupunkitapahtumatoiminto kertoo?
Kaupunkitapahtumatoiminnolla saat tietoja tapahtumista ja trendipaikoista suoraan ajoneuvoosi.
Mikä on kaupunkitapahtumatoiminnon tarjoamien tapahtumien hakualue?
Hakualue voidaan määrittää uudestaan jokaisessa haussa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: nykyisessä sijainnissa, kohteessa ja käyttäjän valitsemassa sijainnissa.
Millaisia hakuja kaupunkitapahtumatoiminto tarjoaa?
Saatavilla on useita erilaisia hakukategorioita. Näitä ovat esimerkiksi konsertit, taide ja kulttuuri, urheilu, perhe ja yöelämä.
Mitä tietoja kaupunkitapahtumatoiminnon tarjoamat hakutulokset sisältävät?
Tapahtumakuvauksessa kerrotaan tapahtuman ajankohta, aloitusaika ja osoite. Lisäksi tapahtumapaikasta näytetään kuvia. Toiminto kertoo myös tapahtuman sijainnin etäisyyden linnuntietä valitusta hakusijainnista sekä puhelinnumeron tiedusteluja varten, jos sellainen on annettu.
>> Lentotiedot
Millaisia tietoja lentotietotoiminto tarjoaa?
Lentotietotoiminnon avulla voit hakea lentoliikenteen lähtö- ja saapumisaikatietoja suoraan ajoneuvoosi. Voit käyttää palvelua mukavasti myös äänenlukutoiminnolla.
Mikä on lentotietotoiminnon hakualue?
Hakualue voidaan määrittää uudestaan jokaisessa haussa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: nykyisessä sijainnissa, kohteessa ja käyttäjän valitsemassa sijainnissa.
Millaisia hakuja lentotietotoiminto tarjoaa?
Saatavilla on kaksi hakukategoriaa: lentokentät ja lentojen numerot. Lentokenttähaussa on mahdollista suodattaa näkymä kyseisen lentokentän lähtevien ja saapuvien lentojen mukaan.
Mitä tietoja lentotietotoiminnon tarjoamat hakutulokset sisältävät?
Valitusta hausta riippumatta lentotiedot sisältävät lennon saapumis- ja lähtöajat, lähtö- ja kohdemaan lentokentän sekä lennon numeron ja lennon nykyisen tilan. Jos lento on myöhässä aikataulusta tai se on peruutettu, tästä kerrotaan liikennevalokuvakkeilla
>> Junatiedot
Millaisia tietoja junatietotoiminto tarjoaa?
Junatietotoiminnon avulla voit hakea paikallis-, seutuliikenteen ja kaukoliikenteen junien lähtö- ja saapumisaikoja suoraan ajoneuvoosi.
Mikä on junatietotoiminnon hakualue?
Hakualue voidaan määrittää uudestaan jokaisessa haussa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: nykyisessä sijainnissa, kohteessa ja käyttäjän valitsemassa sijainnissa.
Millaisia hakuja junatietotoiminto tarjoaa?
Tehdessäsi hakuja voit valita, näytetäänkö kaikki pysäkit vai näytetäänkö vain ne pysäkit, jotka sisältävät paikallisliikenteen jatkoyhteyksiä tai seutuliikenne- ja kaukoliikenneyhteyksiä. Jokaisesta löydetystä pysäkistä voidaan näyttää luettelo pysäkille saapuvista ja pysäkiltä lähtevistä liikenneyhteyksistä.
Mitä tietoja junatietotoiminnon tarjoamat hakutulokset sisältävät?
Junatiedot sisältävät junatietojen lisäksi tietoja myös muista liikennevälineistä, kuten busseista, lähiliikenteen junista ja metroista. Saat myös tiedot jokaisen liikennevälineen lähtöajasta valitulla pysäkillä, sen lähtö- ja päätepysäkit, luettelon kaikista matkan aikana tehtävistä pysähdyksistä sekä aikataulun mukaisen saapumisajan.
>> Polttoaineen hinnat

Millaisia tietoja polttoaineen hintatietotoiminto tarjoaa?
Hintatietopalvelun avulla voit hakea tiedot huoltoasemista ja niiden hinnoista suoraan ajoneuvoosi.

Mikä on polttoaineen hintatietotoiminnon hakualue?
Hakualue voidaan määrittää uudestaan jokaisessa haussa. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat: nykyisessä sijainnissa, kohteessa ja käyttäjän valitsemassa sijainnissa.
Millaisia hakuja polttoaineen hintatietotoiminto tarjoaa?
Voit määrittää hintatietonäkymän huoltoaseman etäisyyden tai hintojen mukaan. Lisäksi voit suodattaa hakutulokset polttoaineen tyypin ja tuotemerkin mukaan. Bensiini tai diesel valitaan automaattisesti asennetun moottorin perusteella
Mitä tietoja polttoaineen hintatietotoiminnon tarjoamat hakutulokset sisältävät?
Valitusta hakukontekstista riippuen palvelu etsii huoltoasemat osoitteineen ja senhetkisine polttoaineen hintatietoineen.
>> Media-valikko
>> Audi music stream -suoratoisto
Mistä ja mille älypuhelimille voin ladata Audi MMI connect -sovelluksen?
Audi MMI connect –sovelluksen voi ladata iOS- ja Android-laitteille niiden omista sovelluskaupoista. Saat lisätietoja yhteensopivista älypuhelimista osoitteesta www.audi.com/mp3.
Miten Audi Music Stream -suoratoisto toimii?
Audi MMI connect-sovellus ja MMI-järjestelmä ovat yhteydessä toisiinsa WLAN-yhteydellä, joten voit suoratoistaa Internet-radiokanavia tai kuunnella älypuhelimeesi tallentamaasi musiikkia ajoneuvon MMI-järjestelmästä. Tähän käytetään ajoneuvon Internet-yhteyttä
Miten Audi Music Stream -palvelua käytetään?
Valitse Media-osiossa lähteeksi WLAN-mediasoitin. Valitse älypuhelimen asetuksissa MMI-järjestelmän WLAN-tukiasema ja muodosta siihen yhteys. Audi MMI connect -sovelluksen käynnistämisen jälkeen voit valita lähteeksi Internet-radion tai MMI-järjestelmän mediakirjaston.
Kuinka monta radiokanavaa on saatavilla ja mitkä ne ovat?
Saatavilla on useita tuhansia radioasemia eri kategorioista ympäri maailman.
Voiko radioasemia tallentaa?
Voit tallentaa suosikkiradioasemiasi älypuhelimen sovelluksen muistiin ja valita ne MMI-järjestelmästä.
Voinko kuunnella omaan älypuhelimeeni tallentamaani musiikkia?
Voit kuunnella kaikkea älypuhelimeesi tallentamaasi musiikkia MMI-järjestelmän kautta Audi Music Stream -sovelluksella. Sovellukseen yhdistämisen jälkeen löydät omat soittolistasi ja hakemistot mediakirjastovalikosta.
>> Puhelin-valikko
>> Wi-Fi-tukiasema
Miten Wi-Fi-tukiasemaa käytetään?
Aloita valitsemalla:
PUH. (TEL) >> Asetukset (Settings) >> Yhteydet (Connections) >> Verkkoyhteys (WLAN) (Network Connection (WLAN))>> WLAN-asetukset (WLAN Settings)
Käytettävissä ovat seuraavat WLAN-asetukset:
Verkkotunnuksen (SSID) oletusasetus on ”Audi” ja ajoneuvon valmistenumeron viisi viimeistä merkkiä. Nimen voi muuttaa valitsemalla rivin. Nimessä saa käyttää kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä # * +. WLAN-yhteyden salaustyypin voi muuttaa (jotkin vanhemmat laitteet/verkkokortit tukevat ainoastaan WEP-salausta). Käytettävissä ovat seuraavat salaustyypit: WEP, WPA ja WPA2.

Suosittelemme turvallisempaa WPA2-salausta. Salaustyypin vaihtaminen muuttaa WLAN-salasanan automaattisesti satunnaiseksi salasanaksi. WLAN-salasanan pituuden on oltava WEP-salauksessa tarkalleen 13 merkkiä. WPA- ja WPA2-salauksessa salasanassa on oltava vähintään kahdeksan merkkiä ja enintään 63 merkkiä. Salasanassa saa olla vain kirjaimia, merkkejä ja erikoismerkkejä # * +.

WLAN-yhteys muodostetaan samalla tavalla kuin WLAN-reitittimessä kotona. Jotta päätelaitteeseen (esimerkiksi kannettavaan tietokoneeseen, älypuhelimeen, iPod touch -laitteeseen jne.) voidaan muodostaa WLAN-yhteys, yhteys on haettava käytettävien WLAN-verkkojen luettelosta. Tämän vuoksi Wi-Fi-tukiaseman asetukseksi on valittava ”Näkyy muille” (Visible to Others). Jos ”Näkyy muille” (Visible to Others) -asetuksen tilaksi on valittu ”Poissa käytöstä” (Off), ajoneuvoon voidaan luoda WLAN-yhteys vain, jos verkkotunnuksen (SSID) nimi ja salasana ovat tiedossa.
Tärkeää: Tehtyäsi muutoksia asetuksiin sinun on vahvistettava valinnat valitsemalla ”Käytä asetuksia” (Apply Settings). Vain näin asetukset tulevat voimaan. Muussa tapauksessa niitä ei huomioida. Uudet WLAN-asetukset on määritettävä myös päätelaitteeseen.
Miksi Wi-Fi-tukiasemaa ei voi käyttää, vaikka datayhteys on aktiivinen?
Mobiiliviestintäpalvelujen tarjoajasta riippuen Wi-Fi-tukiaseman Internet-yhteys voidaan keskeyttää puhelintilan ”Automaattinen” (Automatic) ja ”Optimoitu puhelintekniikka” (Optimised Telephony) käytettävyyden takaamiseksi. Näin voidaan varmistaa, että saapuvat puhelut voidaan vastaanottaa. Kun WLAN-tukiasema on käytössä, sen asetukseksi on valittava ”Optimoidut datapalvelut” (Optimised Data Services).
Katso myös kohta ”Onko puhelimen käytettävyys varmistettu Audi connect -datakäytön aikana?”.
>> myAudi
Miten henkilökohtaiset yhteystiedot siirretään myAudi-portaalista MMI-järjestelmään?
Tallennettuja yhteystietoja (tai Google Maps™ -palvelun kautta lähetettyjä yhteystietoja) voidaan muuttaa myAudi-portaalin kohdassa ”myAudi-kohteiden hallinta” (myAudi Destinations Management). Ne voidaan tuoda suoraan ajoneuvon osoitekirjaan myAudi-tilille tallentamisen jälkeen. Voit tehdä sen siirtymällä kohtaan ”Osoitekirja” (Address Book) ja painamalla ”Muisti” (Memory) -toimintonäppäintä. Valitse tämän jälkeen ”Tuo” (Import). Valitse tämän jälkeen ”myAudi-tili” (myAudi Account) ja anna kehotettaessa Audi-portaalissa muodostettu PIN-koodi. Tämän jälkeen yhteystiedot ovat tuotavissa ja käytettävissä osoitekirjassa. myAudi-tilille tallennettuja yhteystietoja voidaan käyttää myös suoraan navigoinnin kohteena (online-kohteet). myAudi-portaaliin tallennetut yhteystiedot voidaan lähettää MMI-järjestelmään navigoinnin kohteiksi kahdella eri tavalla: lataamalla ne online-kohteiksi tai tuomalla ne osoitekirjasta.
Mitä PIN-koodia Audi connect -palvelussa on käytettävä?
Jotta voit käyttää myAudi-käyttäjätilisi henkilökohtaisia kohteita, ajoneuvo on yhdistettävä kerran myAudi-tiliin. Kun ajoneuvon valmistenumero on annettu myAudi-portaaliin, muodostuu kahdeksan merkin pituinen PIN-koodi.
Käyttäessäsi toimintoa ”Tuo kohteet myAudi-tililtä” (Call Destinations from myAudi Account) tai “Osoitekirjan tuonti myAudi-tililtä” (Address Book Import from myAudi Account) ja A3-mallissa Audi connect -päävalikon ”Kirjaudu” (Login) -toimintoa, PIN-koodi on annettava ajoneuvossa kerran. Asiakkaan henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi PIN-koodi tallennetaan ainoastaan liitettynä olevaan matkapuhelimeen tai SIM-korttiin. Kun osoitekirjan asetukset palautetaan tehdasasetuksiksi, PIN-koodi poistetaan ja se on annettava uudelleen.
Kuinka monta yhteystietoa osoitekirjaan voi tuoda pysyvästi?
Ajoneuvon MMI-järjestelmän osoitekirjaan voi tuoda myAudi-tililtä pysyvästi enintään 100 yhteystietoa, enintään 50 online-kohdetta mukaan luettuna. Jos esimerkiksi ajoneuvon osoitekirjaan on tallennettu 80 yhteystietoa, myAudi-tililtä voidaan tuoda vielä 20 yhteystietoa. (Mallikohtaisia eroja saattaa olla)