Audi SQ8 e-tron | Tehokas täyssähköinen katumaasturi | Audi
Audi Q8 e-tron ajokuva sivulta

Audi SQ8 e-tron

Audi SQ8 e-tron Land of quattro alk. 111 990 €

Hintaetu 2 800 €. Audi SQ8 e-tron Land of quattro -mallien suuriin tiloihin saatiin mahtumaan vieläkin enemmän varusteita ja uutta raikasta ilmettä. Vain maassa olevat autot. Kysy saatavuudesta lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

SQ8 e-tron Land of quattro 370 kW (973 Nm) akku 106 kWh alk. 111 990 €, hinta CO₂-päästöllä 0 g/km. Yhdistetty EU-kulutus 27,8 kWh/100 km (WLTP). Vapaa autoetu 1615 €, käyttöetu 1555 €. Hinnasto 2.1.2024.

Audi SQ8 e-tron takaa

Sähköinen. Muiden ihanien ominaisuuksien lisäksi.

Audi e-tron on täyssähköisen autoilun edelläkävijä. Nyt on tullut aika lisätä tämä nimi Audin mallistoon – Audi SQ8 e-tron².

Audi SQ8 e-tron²

Suurin sähköteho

370

kW

Kiihtyvyys (0–100 km/h)

4,5

Toimintamatka (WLTP), maks.

434

km

Virrankulutus (yhdistetty¹) (kWh / 100 km): 27,8–29,0; CO₂ päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.

Parannettu ajokokemus

Astu sisään ja koe sähkömoottoreiden lähes äänetön kiihtyvyys. Nauti sähköisen nelivedon tarjoamasta erinomaisesta pidosta ja ajovakaudesta. Mukautuva ilmajousitus Sport ja useat avustavat järjestelmät parantavat ajodynamiikkaa entisestään. Lisävarusteena on saatavissa myös irrotettava vetokoukku.

Silminnähtävää sähköistymistä

Audi SQ8 e-tronin² uuteen ilmeeseen sisältyvät erityinen päiväajovalojen muotoilu sekä S-logo, jotka korostavat ulkopuolen urheilullista ilmettä. Mythos-musta, metalliväri korostaa auton urheilullista tyyliä

Maantiennielijä

Korkeajänniteakku, jonka kapasiteetti on jopa 106 kWh (netto) ja maksimitoimintamatka jopa 434 kilometriä. Kun akun varaustila on alhainen, voit lisätä toimintamatkaa esimerkiksi aktivoimalla Range-ajotilan⁶ MMI:stä.

Audi Q8 e-tron MMi-näyttö

Note: The illustration is of the Audi Q8 Sportback e-tron⁴.

Audi SQ8 e-tron²

Lataus 10 prosentista 80 prosenttiin

31

min⁹

maksimaalisella tasavirtalatauksella

Akun kapasiteetti (netto) enintään

106

kWh

Maksimaalinen tasavirtalataus teholla

170

kW

Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 27,8–29,0; CO₂ päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.

Mukavaa autoilua

Audi SQ8 e-tronin² lataamiseen on useita eri vaihtoehtoja sekä kotona että tien päällä. Lataaminen on vieläkin helpompaa Plug & Chargen¹⁰ avulla. Suuremman akkukapasiteetin ja laajan latausverkoston ansiosta voit nauttia sähköisestä liikkumisesta myös pitkillä matkoilla.

Tyylikkään urheilullinen

Kun astut autoon, sinut toivottaa tervetulleeksi laadukas, urheilullinen tunnelma, jota korostavat lisävarusteena saatavat S urheiluetuistuimet S-logoilla. Nauti siis Audi SQ8 e-tronin² runsaasta tilan tunnusta ja erinomaisesta mukavuudesta.

Striimaa sisäänrakennetulla Apple Musicilla¹⁸

Nauti äärimmäisestä musiikkikokemuksesta Apple Musicin¹⁸ avulla. Suoratoista saumattomasti yli 100 miljoonaa kappaletta ilman mainoksia — suoraan autosi sisäänrakennetulta näytöltä. Soita suosikkimusiikkiasi ja löydä uutta musiikkia, josta voisit pitää. Kuuntele suorana kolmea maailmanlaajuista radioasemaa, joita isännöivät artistit, jotka soittavat nykypäivän hittejä, klassikoita ja countrya. Käytä musiikkikirjastoasi ja etsi helposti artisteja, kappaleita, albumeja ja soittolistoja.

Audi Q8 e-tron MMI-näyttö

Note: The illustration is of the Audi SQ8 Sportback e-tron¹⁹.

Digitaaliset palvelut

Liikkumisen digitaalinen maailma avautuu sinulle Audi connectin lukuisten palveluiden²⁰ kautta, kuten aina ajan tasalla olevat online-liikennetiedot²¹ tai mahdollisuus tilata varusteita Functions on Demand -toimintojen kautta sekä myAudi-sovellus¹⁷, joka pitää sinut kätevästi ajan tasalla Audisi ajotiedoista.

Astu sisään ja sukella virtuaalimaailmaan

Nojaa taakse, laita VR-lasit päähän ja nauti poikkeuksellisesta kokemuksesta. Audi tuo holoride²³ -virtuaaliviihdettä autoosi. Tämä innovatiivinen tekniikka yhdistää ajoliikkeen virtuaalimaailmoihin. Kun Audisi ajaa mutkaan, tunnet sen takapenkillä. Mutta suunnanmuutos havaitaan myös visuaalisesti – esimerkiksi kolmiulotteisena kuvattuna avaruusaluksena, joka lentää pitkin mutkittelevaa polkua.

Ihmiset käyttää Holoride-sovellusta Audi Q8 e-tronin takaistumella

Kestävän tulevaisuuden puolesta

Audin tulevaisuuteen suuntautuneita ratkaisuja ovat kestävä resurssien käyttö, ympäristöystävällinen tuotanto ja hiilineutraali toimitusketju²⁴. Käytämme esimerkiksi vihreää sähköä – mm. tuotantorakennusten katoilla olevia aurinkosähköjärjestelmiä lämmön toimittamiseen ja akkujen valmistukseen.

audi in a gray constructions room
Audi Q8 Sportback e-tron sivulta

Audi SQ8 Sportback e-tron

1
Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti.
2
Audi SQ8 e-tron: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 27,8–29,0; CO₂ päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.
3
Esitettyjen kiihtyvyysarvojen mukaisia täyskiihdytyksiä voidaan tehdä useita kertoja peräkkäin, mutta fyysisten rajoitusten vuoksi toistokertojen määrä on rajallinen.
4
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 24,1–19,9; yhdistetyt CO₂ päästöt, g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Autoon on saatavissa kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan.
5
Huomaa: Järjestelmät toimivat vain järjestelmärajoitusten puitteissa avustaen kuljettajaa. Kuljettaja on silti vastuussa ajamisesta, ja hänen on pysyttävä jatkuvasti tarkkaavaisena.
6
Range-tila rajoittaa huippunopeudeksi noin 90 km/h, ja se esimerkiksi säätää mukavuustoimintojen asetuksia, kuten automaattista ilmastointia ja poistaa istuinlämmityksen käytöstä.
7
Osa Audi connect Navigation & Infotainment -palveluita. Saatavuus vaihtelee maakohtaisesti. iOS/Android-käyttöjärjestelmän yhteensopivuus on ilmoitettu App Storesta saatavan myAudi-sovelluksen kuvauksessa. Edellyttää rekisteröintiä osoitteessa www.my.audi.com.
8
Audi Q8 55 e-tron quattro: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 24,4–20,6; yhdistetyt CO₂ päästöt, g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Autoon on saatavissa kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan.
9
Akun latausaikaan vaikuttavat monet tekijät, kuten ulkoilman lämpötila, muiden maakohtaisten liitinten käyttö sekä ennakkotoiminnot (esim. auton etäohjattu ilmastointi). Kotitalousliittimiä käytettäessä e-tron-latausjärjestelmä rajoittaa latauskapasiteettia.
10
Plug & Charge -toiminnon käyttöpalvelu on – kuten e-tron-latauspalvelu – saatavilla maissa Itävalta, Belgia, Kroatia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia. Palvelu on Euroopassa toistaiseksi saatavilla vain Plug & Charge -toiminnolla varustetuilla IONITY-verkon latauspisteissä. Palvelua laajennetaan kattamaan muut latauspisteoperaattorit maakohtaisesti. Pohjois-Amerikan markkinoilla (NAR) Plug & Charge -palvelu on saatavilla Plug and Charge -merkityissä latauspisteissä, joita hallinnoi electrify america
11
Lisävarusteena saatavan e-tron-latausjärjestelmän Compact latauskapasiteetti on 11 kW. Lisävarusteena saatavan e-tron-latausjärjestelmän Connect latauskapasiteetti on 22 kW (vain lisävarusteena saatavan 22 kW:n laturin yhteydessä). Latausteho määräytyy käytetyn verkkovirtaliittimen tyypin, maassa käytetyn jännitteen, sähköverkossa käytettävissä olevan vaihemäärän ja asiakkaan kotona tehdyn asennuksen mukaan. Sen vuoksi latausteho voi joissakin tapauksissa olla pienempi. Voimavirtapistokkeella varustettu verkkovirtakaapeli ja latausjärjestelmän ohjausyksikkö on sovitettu toisiinsa, ja ne mahdollistavat tietyn lataustehon. Vaikka verkkovirtakaapelin vaihtaminen toiseen voimavirtapistokkeeseen on teknisesti mahdollista myöhemmin, tämä voi johtaa alhaisempaan latauskapasiteettiin.
12
Saatavilla Volkswagen Group Charging GmbH:lta (Elli).
13
Huomaa: Kahta AC-latausporttia ei voi käyttää samanaikaisesti. Molempien AC-latausporttien samanaikainen käyttö on estetty akunlatausluukkujen lukituskonseptilla.
14
Kotona lataaminen 22 kW:lla vaatii lisävarusteisen e-tron-latausjärjestelmän Connect tai muun vaihtoehtoisen kodin latausratkaisun, joka tukee 22 kW:n vaihtovirtaa. e-tron-latausjärjestelmän Compact latauskapasiteetti on rajoitettu 11 kW:iin.
15
Edellytetään olemassa olevaa sopimusta e-tron-latauspalvelun kanssa, ennen kuin toiminto aktivoidaan. Palvelu voidaan tämän jälkeen aktivoida myAudi-sovelluksen kautta ja vastaava elektroninen Plug & Charge -varmenne palvelun käytöstä välitetään langattomasti over-the-air-toimintona valittuun Plug & Charge -yhteensopivaan autoon. Plug & Charge -toiminnon käyttöpalvelu on – kuten e-tron-latauspalvelu – saatavilla maissa Itävalta, Belgia, Kroatia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia. Palvelu on Euroopassa toistaiseksi saatavilla vain Plug & Charge -toiminnolla varustetuilla IONITY-verkon latauspisteissä. Palvelua laajennetaan kattamaan muut latauspisteoperaattorit maakohtaisesti. Pohjois-Amerikan markkinoilla (NAR) Plug & Charge -palvelu on saatavilla Plug and Charge -merkityissä latauspisteissä, joita hallinnoi electrify america.
16
Latausverkosto ja sen käyttö: Käytettävissä olevien latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Audi Charging-latauspalvelua voidaan käyttää vain Audi-merkkisissä autoissa (edellyttää soveltuvaa auton valmistenumeroa). Euroopanlaajuinen verkosto: Audi Charging-latauspalvelu on saatavana 26 Euroopan maassa. Käyttöönottoa suunnitellaan muissa maissa. Käytettävissä olevien latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti, mutta se vaihtelee maasta toiseen ja riippuu siitä, missä määrin nykyistä infrastruktuuria laajennetaan. Palveluun ei sisälly oikeutta käyttää kaikkia tietyn maan latauspisteitä. AUDI AG ei takaa latausinfrastruktuurin toimintaa, käytettävyyttä, latauskapasiteettia tai muita ominaisuuksia. Sijaintitietoja latauspisteiden määrästä päivitetään säännöllisesti, eikä näiden tietojen täydellisyyttä voida taata. Audi Charging-latauspalvelun asiakaskorttia voidaan käyttää verkostossa vasta 24 tunnin kuluttua kortin aktivoinnista. Ensimmäisten 24 tunnin aikana korttia voidaan käyttää sopivissa paikoissa paikallisin rajoituksin. Todennus myAudi-sovelluksen kautta (latauspisteessä oleva QR-koodi) vaatii aktiivisen radio- ja internetyhteyden. Tämä todennusmenetelmä ei ole käytettävissä kaikissa latauspisteissä. Hinnoittelu on yhtenäistetty eri Euroopan maiden välillä, mutta se voi poiketa Saksassa tarjottavasta hinnasta. Lisätietoja Suomen hinnoista Sähkoautot ja hybridit/Lataus-osiosta.
17
Saatavuus vaihtelee maakohtaisesti. iOS/Android-käyttöjärjestelmän yhteensopivuus on ilmoitettu App Storesta saatavan myAudi-sovelluksen kuvauksessa. Edellyttää rekisteröintiä osoitteessa www.my.audi.com.
18
Lisätietoja saatavuudesta maassasi saat Audi-jälleenmyyjältä. Apple ja kaikki siihen liittyvät logot ovat Apple Inc.:n tai sen sidosyritysten tavaramerkkejä. Apple Music on osa lisävarusteena saatavaa Audi connect Navigation & Infotainment -palvelua. Apple Musicin yleinen saatavuus on maakohtainen. Se edellyttää datapakettia ja Apple Music -käyttäjätiliä. Seurauksena saattaa olla lisäkustannuksia. Apple Music varaa itselleen oikeuden poistaa palvelu käytöstä milloin tahansa. Lisätietoja saat Audi-jälleenmyyjältäsi.
19
Audi SQ8 Sportback e-tron quattro: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 27,0–23,5; yhdistetyt CO₂ päästöt, g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan
20
Saat lisätietoja Audi connectista Omistajan palvelut-osiosta tai ottamalla yhteyttä Audi-jälleenmyyjään.
21
Osa Audi connect Navigation & Infotainment -palveluita.
22
-
23
Holoride -teknologian käyttö on rajoitettu toiseen istuinriviin. 3D VR -lasien käyttö matkan aikana: - on sallittu vain matkustajille toisella istuinrivillä sivuistuimissa - on sallittu yli 1,5 metrin pituisille henkilöille - on sallittu vain, jos 3D VR -laseja käyttävä henkilö ei voi saavuttaa edessään olevaa esinettä (esim. etuistuimen takapinta) täysin ojennetulla käsivarrellaan (mukaan lukien ojennetut sormet) - on sallittu vain, jos tarvittavat turvaominaisuudet (esim. kiinnityslaite) on kiinnitetty 3D VR -kuulokkeisiin. Lisätietoa holoride-järjestelmästä saa osoitteesta www.holoride.com
24
CO₂-päästöjä, joita ei voida tällä hetkellä estää käyttäen teknisiä toimia, ei lasketa mukaan päästöhyvityksiin.