• SQ2
  SQ2
  Hinta: alkaen 58 902,51 EUR

  Polttoaineen kulutus, yhdistetty: 8,6–8,5 l/100km

  CO2-päästöt, yhdistetty: 196–192 g/km

 • Q7 TFSI e
  Q7 TFSI e
  Hinta: alkaen 84 700,10 EUR

  Polttoaineen kulutus, yhdistetty: Bensiini: 3,9–3,2 l/100km | Sähkö: 25,2–23,9 kWh/100 km

  CO2-päästöt, yhdistetty: 87–72 g/km

1300x551_7-Gang-Stronic.jpg


S tronic®-automaattivaihteisto

S tronic yhdistää manuaalivaihteiston energiatehokkuuden ja modernin automaattivaihteiston käyttömukavuuden. Kaksoiskytkinperiatteella toimiva vaihteisto mahdollistaa nopean vaihtamisen, jonka aiheuttama katkos voimanvälityksessä on lähes huomaamaton. Kiihdytykset ovat tasaisen tehokkaita ja dynaamisia.

Pitkittäin asennettu 7-vaihteinen S tronic -automaattivaihteisto koostuu kahdesta monilevykytkimestä ja kahdesta vaihteistoyksiköstä. Kumpikin näistä on jatkuvasti aktiivinen, mutta vain toinen kytkin/vaihteistoyksikkö on vuorotellen yhdistettynä moottoriin. Esimerkiksi kun kiihdytetään kolmosvaihteella on nelosvaihde jo valmiiksi kytkettynä toisessa vaihteistoyksikössä. Vaihde vaihtuu avaamalla toinen kytkin ja sulkemalla toinen. Vaihtamiseen kuluu aikaa vain muutama sekunnin sadasosa, ja voimanvälityksessä tapahtuva katkos on lähes huomaamaton.

Pitkittäin asennetun 7-vaihteisen S tronicin merkittävä ominaisuus on kaksi erillistä voitelujärjestelmää. Kaksoiskytkimellä, mekatroniikalla ja öljypumpulla on oma öljynkiertojärjestelmänsä ja varsinaisella mekaanisella vaihteistolla omansa. Tällä tavoin toteutettuna voitelyöljyssä tarvitse tehdä kompromisseja komponenttien erilaisten vaatimusten takia ja kaikkien osakokonaisuuksien voitelu on optimaalista.
00:00 | 00:00

S tronic® yhdistää manuaalivaihteiston energiatehokkuuden ja modernin automaattivaihteiston käyttömukavuuden.

7-vaihteinen S tronic mahdollistaa joko manuaalisen tai automaattisen vaihtamisen.Manuaaliasetuksella vaihteet valitaan joko ohjauspyörän valitsimista tai keskikonsolin vaihteenvalitsimesta. Automaattiasetuksella voi valita kahdesta ohjelmasta: Drive (D) tai Sport (S). Moniin Audi-malleihin saatavasta Audi drive select® -järjestelmästa voidaan valita myös energiaa säästävä Efficiency-tila, jossa auto rullaa vapaasti aina, kun kaasupoljinta ei paineta.

Dynaamisen suorituskyvyn lisäksi Audi panostaa merkittävässä määrin energiatehokkuuteen, joka alentaa polttoaineen kulutusta ja päästöjä.