Täyssähkö > käyttövoimavaihtoehdot > Audi.fi
Täyssähkö/Audi e-tron

Täyssähköauto

Täyssähköauto edustaa uutta ajattelua.

Sähköauto – ja nyt puhutaan täyssähköautosta, jonka ainoa voimanlähde on ulkoisesti ladattava sähkömoottori – on monien mielestä autotekniikan voittava hevonen.

Tutustu täyssähköauton etuihin tällä sivulla ja hyödynnä myös laskureitamme arvioidessasi täyssähköauton ominaisuuksia.

content_sahko1.jpg
Täyssähköauton käyttökulut ovat edulliset ja paikalliset hiilidioksidipäästöt 0 g/km. Toimintamatkan pituus riippuu automallista, ajotavasta ja olosuhteista.

Täyssähköauton hankinnan yhteydessä maksettava autovero ja vuotuinen ajoneuvovero ovat alhaisia. Miinuspuolena suuren täyssähköauton hankintahinta saattaa olla korkeampi kuin kilpailevilla käyttövoimilla varustetuilla ajoneuvoilla. Sähköautojen toimintamatkoissa on isoja merkki- ja mallikohtaisia eroja. Myös ajotapa ja ajo-olosuhteet vaikuttavat kilometrimääriin. Esimerkiksi pakkasilla, jolloin auton sisätiloja on lämmitettävä täydellä teholla, toimintamatka voi lyhentyä.
content_sahko2.jpg

Latauspisteiden verkosto kasvaa vauhdilla

Sähköautoa ladataan eri menetelmillä, jotka ovat:
1. lataus tavallisesta sukopistorasiasta (1,84 kW)
2. voimavirtalataus kotona (max. 11/22 kW)
3. AC-lataus julkisesta latauspisteestä (max. 22 kW)
4. DC-lataus julkisesta pikalatauspisteestä (max. 350 kW).

Nopein tapa ladata on käyttää sähköautoille tarkoitettuja julkisia latauspisteitä, joiden määrä on viime vuodet ollut jatkuvassa kasvussa.
content_tayssahko-2.jpg

Täyssähköauton edut

• Pienet päästöt
• Edulliset käyttökulut
• Ei autoveroa
• Pikalatausverkosto kasvaa nopeasti
• Toimintamatka riittää useimpien tarpeisiin
• Ajaminen on helppoa
• Sähköauton hiljaisuus


Kuinka pitkä toimintamatka täyssähköautolla on?

Kuinka pitkälle pääsen kaupungissa, maanteillä tai moottoritiellä? Miten eri ajotilat vaikuttavat toimintamatkaan? Toimintamatkalaskuri tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin. Audi e-tron-toimintamatkalaskurin tuottama tulos on suuntaa antava arvio*, johon vaikuttavat useat muuttujat.

Kuinka kauan lataaminen kestää?

Arvioi Audi e-tronin latausaikaa oheisella laskurilla. Lataaminen on helppoa ja nopeaa, niin kotona kuin julkisessa latauspisteessäkin. Lopullinen latausteho ja -aika* riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akuston lämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.

Mitä säästöjä täyssähköautolla saavutetaan?

Täyssähköauto alentaa käyttövoimakuluja ja minimoi CO2-päästöjä kokonaisvaltaisesti. Oheisella laskurilla voit arvioida* Audi e-tronin mukanaan tuomia säästöjä bensiini- ja dieselkäyttöisiin autoihin verrattuna. Huomio myös, että täyssähköautosta ei peritä autoveroa hankintavaiheessa ja päästöttömyys alentaa työsuhdeauton verotusarvoa.

*Laskurit ovat suuntaa antavia. Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti.
Ilmoitettu toimintamatka saattaa vaihdella olennaisestikin riippuen mm. kuljettajan ajotavasta, akkukapasiteetista, lataamisen säännöllisyydestä, sähkövarusteiden käytöstä, mahdollisen lisälämmittimen käytöstä, ulkolämpötilasta, sääolosuhteista, matkustajien ja kuorman määrästä, valitusta ajoprofiilista tai tieprofiilista.
Ajoneuvon latausteho ja -aika voivat vaihdella olennaisestikin ilmoitetusta ohjearvosta.
Säästölaskurin tarkoitus on havainnollistaa eri käyttövoimien kulueroja yleisellä tasolla. Yksikköhintoja voi muokata kyseisissä kentissä. Laskuri ei huomioi muita kuluja, kuten huolto- ja vakuutuskuluja tai vuotuisia ajoneuvoveroja.
Tee käyttövoimatesti

Sopisiko täyssähköauto sinulle parhaiten?

Kuinka paljon ajat? Onko vähäpäästöisyys sinulle tärkeämpi kuin suorituskyky? Asutko kaupungissa vai maaseudulla? Tarvitsetko suuren vai pienen auton?

Käyttövoima.fi-sivustolla voit tehdä testin, joka auttaa sinua sopiva auton valinnassa.

Tee testi


Ammattilaisen kertomaa

K-Auto Oy:n Lauri Mäkelä kertoo oheisella videolla, millaisia ominaisuuksia täyssähköauto tarjoaa, ja millaiseen ajoon se parhaiten soveltuu.
00:00 | 00:00