Audi quattro-neliveto | Tietoa | Audi
Audin quattro-neliveto

Audi quattro

Jokainen Audin tunteva tietää myös quattron.

quattro tarkoittaa Audia ja Audi usein quattroa. Yksi Audi-brändin kulmakivistä on epäilemättä quattro-vetojärjestelmä. Kompaktia A1:tä lukuun ottamatta maailmankuulu neliveto on edustettuna kaikissa mallisarjoissa ja luonnehtii kaikkia Audin suuria, erityisen tehokkaita autoja - sekä kaikkia S- ja RS-malleja. Meille Suomessa vaihtelevan sään ja talvimaiseman kanssa quattro on ollut menestystekijä.

quattron jälkeen et halua ajaa mitään muuta. Miksi? Vastaus on helppo: quattro tuo moottorin tehon niin vakuuttavasti tielle. Audin quattron-nelivetotekniikka tarjoaa dynaamisuutta ja turvallisuutta sekä samalla välittää ainutlaatuisen ajonautinnon.


Osta uusi Audi

Auton hankinta edessä?

Audi-myyjämme auttavat sinua sen hankinnassa.

Siirry kaupan puolelle vastaamalla muutamaan kysymykseeni. Kysymyksiin vastaaminen ei sido sinua mihinkään.

quattro-neliveto heti ajoon?

Tutustu nopean toimituksen quattro-valikoimaan. Autot ovat jo maassa olevia, hyvin varusteltuja yksilöitä, ja ne ovat saatavilla ajoon hyvinkin nopeasti.

Tutustu malleihin, ota yhteys quattro-myyjiin tai varaa oma quattro-koeajosi.

quattro-nelivetoja nopeaan toimitukseen:

Audi quattro.
Yli 40 vuotta nelivedon etumatkaa.

00:00 | 00:00

quattro-nelivedon etuja

 • quattro_content_nautinnolllista_883x496.jpg
  Nautinnollista ajamista

  Audin quattro-neliveto on turvallisten ja nautinnollisten ajo-ominaisuuksien sekä vakaan etenemisen tiennäyttäjä. Alun perin nopeaan maantieajoon kehitettyjatkuvatoiminen nelivetojärjestelmä nousi muun muassa Audin ylivoimaisen rallimenestyksen myötä erinomaisia ajo-ominaisuuksia arvostavien autoilijoiden suosikiksi. Jo yli 40 vuoden kokemus ja jatkuva tuotekehitys takaavat quattron laadun. quattro on ehdoton valinta, jos haluaa autoltaan varmaa hallittavuutta, turvallista ajokäytöstä ja aitoa ajonautintoa.

 • quattro_content_neljalla_pyoralla2_883x496.jpg
  Neljällä pyörällä

  Neljä jarruttavaa pyörää takaavat maksimaalisen pysähtymisen. Vastaavasti neljä jatkuvasti vetävää pyörää mahdollistavat erinomaisen etenemisen. Useimmista kilpailijoistaan poiketen perinteinen pitkittäisellä voimalinjalla varustettu Audi quattro on aidosti nelivetoinen – eli kaikki pyörät vetävät koko ajan. Siksi auton ajettavuus ei muutu tienpinnan pito-olosuhteiden vaihdellessa. Hyvä suuntavakavuus ja kaarreajon vakaus ovat quattron perusominaisuuksia, jotka havaitsee helposti jo ensimetreillä. Liukkaalla kelillä quattron ominaisuudet nousevat aina vain vahvemmin esille, ja hyvästä pidosta johtuen moottorin voimavarat ovat käytössä kuljettajan oman valinnan – eivät ajovakautusjärjestelmien – mukaan.

 • quattro_content_traileri_883x496.jpg
  Varmaa vetovoimaa

  Myös perävaunun vedossa quattron edut ovat ehdottomat. Isokin asuntovaunu, hevosenkuljetusperävaunu tai venetraileri kulkee perässä vakaasti ja turvallisesti ja nousee jyrkemmistäkin rampeista ilman luistelua. Alkuperäisellä vetokoukulla varustetuissa Audeissa on ESC-ajonvakautukseen yhdistetty perävaunun vakautusjärjestelmä, mikä on merkittävä turvallisuuslisä.

 • quattro_content_talviajo2_883x496.jpg
  Turvallista talviautoilua

  Suomessa autoilijan vuosittaisesta liikennöinnistä vähintään puolet tapahtuu märällä, jäisellä tai lumisella tienpinnalla. Jo pelkästään sen takia nelivedosta on todellakin hyötyä. quattron mainiot ominaisuudet tulevat selkeimmin esille lumisilla ja jäisillä talvikeleillä. Kelien huonontuessa ja
  vaikkapa äkillisessä lumipyryssä quattro-kuljettajalla ei ole huolta perille pääsystä – tilanne on turvallisesti hallinnassa.

Audin quattro-nelivetovetojärjestelmät

Mekaaniset quattro-järjestelmät

Mekaaniset quattro-järjestelmät

quattro-nelivetotekniikan ansiosta käyttövääntömomentti jakautuu automaattisesti tasaisesti neljälle pyörälle. Tällä tavoin quattro-neliveto tarjoaa täydellisen ajopidon ja turvallisen ajon – myös vaikeissa olosuhteissa kuten liukkaalla tai päällystämättömällä tiellä.

Audi mukauttaa nelivetotekniikkaansa kulloiseenkin ajoneuvotyyppiin. Polttomoottorimalleissa vaihtoehtoja on kolme:

 • Pitkittäismoottorilla ja Tiptronic-automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa käytetään klassista quattro-nelivetoa itselukittuvalla keskitasauspyörästöllä
 • Pitkittäismoottorilla ja manuaali- tai S tronic -vaihteistolla varustetuissa malleissa on käytössä quattro ultra -teknologia.
 • Poikittaismoottorimalleissa käytetään quattro-voimalinjaa, jonka ytimessä on elektronisesti ohjattu hydraulinen monilevykytkin.
Lisätietoja quattro-tekniikasta
Sähköinen neliveto ja urheilutasauspyörästö

Sähköinen quattro-neliveto

quattro-legenda elää e-tron-täyssähköautomallistossa. Audi ei ole koskaan levännyt laakereillaan quattron kanssa. Mottonsa mukaan: jopa legendan on kehityttävä edelleen. Täyssähköautojemme sähköisen nelivedon ansiosta olemme tekniikan kärjessä ja suuntaamme kohti kestävää tulevaisuutta.

Etu- ja taka-akselin kaksi sähkömoottoria muodostavat sähköisen nelivedon, joka tarjoaa parhaan pidon ja urheilullisen ajon. Sähköinen neliveto säätelee väännön ihanteellista jakautumista molemmille akseleille jatkuvasti ja täysin portaattomasti, yhdistäen yhdellä akselilla vetävän auton taloudellisuuden nelivedon pitoon ja käsiteltävyyteen. Muutokset toiminnassa akselien välillä tapahtuvat tarvittaessa jopa 30 millisekunnissa.

Lisätietoja quattro-tekniikasta
Koeaja Audi quattro

Koeaja Audi quattro

Ensikertalaiselle ajokokemus Audi quattro-nelivedolla on unohtumaton. Ja tottuneemmat quattro-kuljettajat eivät enää muuta harkitsekaan.

Varaa Audi-jälleenmyyjältä oma quattro-koeajosi.

Varaa koeajo