Audi SQ8 Sportback e-tron | Tehokas täyssähköinen SUV-coupe | Audi
Audi SQ8 Sportback e-tron ajokuva

Audi SQ8 Sportback e-tron

Audi SQ8 Sportback e-tron takaa

Sähköinen. Muiden ihanien ominaisuuksien lisäksi.

Audi e-tron on täyssähköisen autoilun edelläkävijä. Nyt on tullut aika lisätä tämä nimi Audin mallistoon – Audi SQ8 Sportback e-tron².

Suurin sähköteho

370

kW

Kiihtyvyys (0–100 km/h)

4,5

Toimintamatka (WLTP), maks.

447

km

Audi Q8 e-tron MMI-näyttö lähikuvassa

Huomaa: Kuvassa Audi Q8 Sportback e-tron⁴.

Lataus 10 prosentista 80 prosenttiin

31

min⁹

maksimaalisella tasavirtalatauksella

Akun kapasiteetti (netto) enintään

106

kWh

Maksimaalinen tasavirtalataus teholla

170

kW

Audi Q8 e-tron MMI-näyttö lähikuvassa
Ihmisiä käyttämässä Holoride-sovellusta Audi Q8 e-tronin takaistuimella
audi in a gray constructions room
Audi Q8 Sportback e-tron ajokuva edestä

Audi SQ8 e-tron

1
Ajoneuvon kulutus ja toimintamatka on määritelty maailmanlaajuisesti yhtenäistetyn testimenetelmän (WLTP) mukaisesti.
2
Audi SQ8 Sportback e-tron: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 26,9–28,2; CO₂ -päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.
3
Esitettyjen kiihtyvyysarvojen mukaisia täyskiihdytyksiä voidaan tehdä useita kertoja peräkkäin, mutta fyysisten rajoitusten vuoksi toistokertojen määrä on rajallinen.
4
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 19,9–24,1; CO₂ -päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Autoon on saatavissa kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan.
5
Huomaa: Järjestelmät toimivat vain järjestelmärajoitusten puitteissa avustaen kuljettajaa. Kuljettaja on silti vastuussa ajamisesta, ja hänen on pysyttävä jatkuvasti tarkkaavaisena.
6
Range-tila rajoittaa huippunopeudeksi noin 90 km/h, ja se esimerkiksi säätää mukavuustoimintojen asetuksia, kuten automaattista ilmastointia ja poistaa istuinlämmityksen käytöstä.
7
Osa Audi connect Navigation & Infotainment -palveluita. Saatavuus vaihtelee maakohtaisesti. iOS/Android-käyttöjärjestelmän yhteensopivuus on kerrottu App Storesta saatavan myAudi-sovelluksen kuvauksessa. Edellyttää rekisteröintiä osoitteessa www.my.audi.com.
8
Audi Q8 55 e-tron quattro: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 20,6–24,4; CO₂ -päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Autoon on saatavissa kulutus- ja päästöarvot vain WLTP-menettelyn eikä NEDC-menettelyn mukaan.
9
Akun latausaikaan vaikuttavat monet tekijät, kuten ulkoilman lämpötila, muiden maakohtaisten liitinten käyttö sekä ennakkotoiminnot (esim. auton etäohjattu ilmastointi). Kotitalousliittimiä käytettäessä e-tron-latausjärjestelmä rajoittaa latauskapasiteettia.
10
Plug & Charge -toiminnon käyttöpalvelu on – kuten e-tron-latauspalvelu – saatavilla maissa Itävalta, Belgia, Kroatia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia. Palvelu on Euroopassa toistaiseksi saatavilla vain Plug & Charge -toiminnolla varustetuilla IONITY-verkon latauspisteissä. Palvelua laajennetaan kattamaan muut latauspisteoperaattorit maakohtaisesti. Pohjois-Amerikan markkinoilla (NAR) Plug & Charge -palvelu on saatavilla Plug and Charge -merkityissä latauspisteissä, joita hallinnoi electrify america.
11
Lisävarusteena saatavan e-tron-latausjärjestelmän Compact latauskapasiteetti on 11 kW. Lisävarusteena saatavan e-tron-latausjärjestelmän Connect latauskapasiteetti on 22 kW (vain lisävarusteena saatavan 22 kW:n laturin yhteydessä). Latausteho määräytyy käytetyn verkkovirtaliittimen tyypin, maassa käytetyn jännitteen, sähköverkossa käytettävissä olevan vaihemäärän ja asiakkaan kotona tehdyn asennuksen mukaan. Sen vuoksi latausteho voi joissakin tapauksissa olla pienempi. Voimavirtapistokkeella varustettu verkkovirtakaapeli ja latausjärjestelmän ohjausyksikkö on sovitettu toisiinsa, ja ne mahdollistavat tietyn lataustehon. Vaikka verkkovirtakaapelin vaihtaminen toiseen voimavirtapistokkeeseen on teknisesti mahdollista myöhemmin, tämä voi johtaa alhaisempaan latauskapasiteettiin.
12
Saatavilla Volkswagen Group Charging GmbH:lta (Elli).
13
Huomaa: Kahta AC-latausporttia ei voi käyttää samanaikaisesti. Molempien AC-latausporttien samanaikainen käyttö on estetty akunlatausluukkujen lukituskonseptilla.
14
Kotona lataaminen 22 kW:lla vaatii lisävarusteisen e-tron-latausjärjestelmän Connect tai muun vaihtoehtoisen kodin latausratkaisun, joka tukee 22 kW:n vaihtovirtaa. Vakiovarusteisen e-tron-latausjärjestelmän Compact latauskapasiteetti on rajoitettu 11 kW:iin.
15
Edellytetään olemassa olevaa sopimusta e-tron-latauspalvelun kanssa, ennen kuin toiminto aktivoidaan. Palvelu voidaan tämän jälkeen aktivoida myAudi-sovelluksen kautta ja vastaava elektroninen Plug & Charge -varmenne palvelun käytöstä välitetään langattomasti over-the-air-toimintona valittuun Plug & Charge -yhteensopivaan autoon. Plug & Charge -toiminnon käyttöpalvelu on – kuten e-tron-latauspalvelu – saatavilla maissa Itävalta, Belgia, Kroatia, Tšekki, Tanska, Viro, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Irlanti, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Iso-Britannia. Palvelu on Euroopassa toistaiseksi saatavilla vain Plug & Charge -toiminnolla varustetuilla IONITY-verkon latauspisteissä. Palvelua laajennetaan kattamaan muut latauspisteoperaattorit maakohtaisesti. Pohjois-Amerikan markkinoilla (NAR) Plug & Charge -palvelu on saatavilla Plug and Charge -merkityissä latauspisteissä, joita hallinnoi electrify america.
16
Latausverkosto ja sen käyttö: Käytettävissä olevien latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Audi Charging -latauspalvelua voidaan käyttää vain Audi-merkkisissä autoissa (edellyttää soveltuvaa auton valmistenumeroa). Euroopanlaajuinen verkosto: Audi Charging -latauspalvelu on saatavana 26 Euroopan maassa. Käyttöönottoa suunnitellaan muissa maissa. Käytettävissä olevien latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti, mutta se vaihtelee maasta toiseen ja riippuu siitä, missä määrin nykyistä infrastruktuuria laajennetaan. Palveluun ei sisälly oikeutta käyttää kaikkia tietyn maan latauspisteitä. AUDI AG ei takaa latausinfrastruktuurin toimintaa, käytettävyyttä, latauskapasiteettia tai muita ominaisuuksia. Sijaintitietoja latauspisteiden määrästä päivitetään säännöllisesti, eikä näiden tietojen täydellisyyttä voida taata. Audi Charging -latauspalvelun asiakaskorttia voidaan käyttää verkostossa vasta 24 tunnin kuluttua kortin aktivoinnista. Ensimmäisten 24 tunnin aikana korttia voidaan käyttää sopivissa paikoissa paikallisin rajoituksin. Todennus myAudi-sovelluksen kautta (latauspisteessä oleva QR-koodi) vaatii aktiivisen radio- ja internetyhteyden. Tämä todennusmenetelmä ei ole käytettävissä kaikissa latauspisteissä. Hinnoittelu on yhtenäistetty eri Euroopan maiden välillä, mutta se voi poiketa Saksassa tarjottavasta hinnasta. Lisätietoja Suomen hinnoista Sähkoautot ja hybridit/Lataus-osiosta.
17
Saatavuus vaihtelee maakohtaisesti. iOS/Android-käyttöjärjestelmän yhteensopivuus on ilmoitettu App Storesta saatavan myAudi-sovelluksen kuvauksessa. Edellyttää rekisteröintiä osoitteessa www.my.audi.com.
18
Lisätietoja saatavuudesta maassasi saat Audi-jälleenmyyjältä. Amazon, Alexa ja kaikki niihin liittyvät logot ovat Amazon.com, Inc.:n tai sen sidosyritysten tavaramerkkejä. Apple Music on osa lisävarusteena saatavaa Audi connect Navigation & Infotainment -palvelua. Apple Musicin yleinen saatavuus on maakohtainen. Se edellyttää datapakettia ja Apple Music -käyttäjätiliä. Seurauksena saattaa olla lisäkustannuksia. Apple Music varaa itselleen oikeuden poistaa palvelu käytöstä milloin tahansa. Lisätietoja saat Audi-jälleenmyyjältäsi.
19
Saat lisätietoja Audi connectista Omistajan palvelut-osiosta tai ottamalla yhteyttä Audi-jälleenmyyjään.
20
Osa Audi connect Navigation & Infotainment -palveluita.
21
-
22
Audi SQ8 e-tron: Virrankulutus (yhdistetty¹), kWh / 100 km: 24,6–28,0; CO₂ -päästöt (yhdistetty¹), g/km: 0. Tiedot polttoaineen/sähkön kulutuksesta ja CO₂-päästöistä vaihtelevat riippuen auton laitteista ja varusteista. Auto kulutus- ja päästöarvot ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.
23
Holoride -teknologian käyttö on rajoitettu toiseen istuinriviin. 3D VR -lasien käyttö matkan aikana: - on sallittu vain matkustajille toisella istuinrivillä sivuistuimissa - on sallittu yli 1,5 metrin pituisille henkilöille - on sallittu vain, jos 3D VR -laseja käyttävä henkilö ei voi saavuttaa edessään olevaa esinettä (esim. etuistuimen takapinta) täysin ojennetulla käsivarrellaan (mukaan lukien ojennetut sormet) - on sallittu vain, jos tarvittavat turvaominaisuudet (esim. kiinnityslaite) on kiinnitetty 3D VR -kuulokkeisiin. Lisätietoa holoride-järjestelmästä saa osoitteesta www.holoride.com.
24
CO₂-päästöjä, joita ei voida tällä hetkellä estää käyttäen teknisiä toimia, ei lasketa mukaan päästöhyvityksiin.