• Q7 TFSI e
    Q7 TFSI e
    Hinta: alkaen 79 606,35 EUR

    Polttoaineen kulutus, yhdistetty: Bensiini: 3,0–2,6 l/100km | Sähkö: 25,0–23,6 kWh/100 km

    CO2-päästöt, yhdistetty: 68–58 g/km

1300x551_AA6_D_141005.jpg

Audi Matrix LED -ajovalot

Muuta yö päiväksi. Paremman valaistuksen lisäksi Audi Matrix LED -ajovalot lisäävat turvallisuutta, energiatehokkuutta ja designin näyttävyyttä. Audi Matrix LED -ajovaloissa valokeila koostuu lukuisista pienistä LED-valonlähteistä, jotka toimivat yhdessä linssien ja heijastimien kanssa.

Audi Matrix LED -teknologia aktivoi, deaktivoi tai himmentää yksittäisiä valodiodeja tilanteesta riippuen. Sen ansiosta ne tarjoavat aina korkealaatuisen valaistuksen ja parhaan mahdollisen valojen kantaman - ilman mekaanisia toimintoja.
00:00 | 00:00

Audi Matrix LED -teknologiaa videolla. Esimerkkinä Audi A8.

Audi Matrix LED -ajovalot valaisevat tien pitkälle eteenpäin, mutta ne eivät silti häikäise muita tiellä liikkujia. Audi Matrix LED -ajovalot säätävät valon jakautumista parhalla mahdollisella tavalla, tilanteen mukaan. Autossa oleva kamera tunnistaa muut ajoneuvot ja Audi Matrix LED -ajovalot himmentävävät kaukovalon sen osan, joka aiheuttaisi häikäisyä, mutta valaisee täydellä teholla kaukovalolla muut alueet. Kun muuta liikennettä ei ole, kaukovalot valaisevat jälleen täydellä tehollaan koko alueen. Valon värisävy on miellyttävä ja valo on kirkas ja tasainen.

Uusi valaisuteknologia on vaikuttava näky myös myös päiväaikaan. Huomiovalojen valonauhakuviot ja dynaamisten suuntamerkkivalojen kääntymissuuntaan liikkuvat valonauhat herättävät huomiota ja lisäävät myös osaltaan turvallisuutta.